Pestrý nový rok. Čerstvě vyznamenaná a trénující Raducanuová odložila vstup do sezóny

- Marek Bartošík

O Emmě Raducanuové se zkrátka mluví a mluvit bude. Senzační šampionka loňského US Open je po parádní newyorské jízdě středem pozornosti pro média po celém světě. A novinek z jejího tábora je stále dost. Devatenáctiletá Britka měla v polovině prosince pozitivní test na covid, kvůli němuž přišla o exhibici v Abú Zabí. S ohledem na nedávno skončenou izolaci se nyní odhlásila z přípravného turnaje v Melbourne. A aby toho nebylo málo, Raducanuová se na Nový rok dočkala vyznamenání Řádem britského impéria.

„Právě jsem se vrátila z izolace, a proto je pro mě příliš brzy na to, abych se zúčastnila prvního turnaje v Melbourne,“ vysvětlila Raducanuová, proč se odhlásila z nadcházejícího podniku kategorie WTA 250 Melbourne Summer Set (4.–9. ledna).

Světová devatenáctka se aktuálně připravuje pod dohledem zkušeného německého trenéra Torbena Beltze v Melbourne, tedy dějišti Australian Open. Svůj první start v začínající sezóně plánuje na „pětistovce“ v Sydney (od 10. ledna). Následně by ji mělo čekat grandslamové Australian Open, kde se představí poprvé v profesionální kariéře (v roce 2019 tam hrála jako juniorka).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Emma (@emmaraducanu)

Se jménem Raducanuové se pojí také tradiční novoroční seznam sportovců oceněných Řádem britského impéria. Tenistka si vysloužila prestižní vyznamenání MBE (tedy základní třídy „člen“) svou parádní jízdou na US Open 2021, kde dokráčela bez ztráty setu z kvalifikace až k titulu.

„Jsem nesmírně hrdá a vděčná, že jsem byla zařazena na seznam oceněných od Jejího Veličenstva královny,“ sdělila Raducanuová.

Stejného vyznamenání jako mladičká tenistka se dočkal ještě tenisový trenér Louis Cayer. Spolu s nimi se na listině objevila řada olympijských a paralympijských medailistů z loňského Tokia.