Návrat se zatím nekoná. Thiem vynechá Australian Open, začne až na antuce

- Marek Bartošík

Dominic Thiem (15.) na sociálních sítích oznámil, že se nezúčastní nadcházejícího Australian Open (od 17. ledna). Někdejší třetí hráč žebříčku se už sice zotavil ze zranění zápěstí, které utrpěl na letošním turnaji na Mallorce, sezónu 2022 však po diskusi s týmem zahájí až koncem ledna na antukovém podniku kategorie ATP 250 v argentinské Córdobě.

Loni se Dominic Thiem prokousal přes Rafaela Nadala či Alexandera Zvereva až do finále Australian Open, letos předvedl ve třetím kole stejného turnaje parádní obrat z 0:2 na sety proti domácímu miláčkovi Nicku Kyrgiosovi. Na další pamětihodný výkon rakouského sympaťáka si ale fanoušci v Melbourne musejí minimálně rok počkat.

„Sezónu zahájím koncem ledna v Jižní Americe na Córdoba Open v Argentině, a tudíž nebudu hrát na Australian Open v Melbourne, tedy ve městě, které miluji a odkud mám skvělé vzpomínky ze zápasů před úžasným publikem. Australští fanoušci mi budou chybět, ale vrátím se v roce 2023,“ napsal na sociální sítě osmadvacetiletý Thiem.

Hvězdný tenista nedávno absolvoval přípravu na nový tenisový ročník v Dubaji, posléze se přesunul domů do Rakouska. „Opět se cítím dobře, intenzivně trénuji, moje zápěstí je v optimálním stavu,“ potěšil své fanoušky Thiem.

Po turnaji v Córdobě se šampion z loňského US Open představí v Buenos Aires (kategorie ATP 250), následně ho čeká „pětistovka“ v Riu. Thiem dosud posbíral na antukových kláních v Jižní Americe tři trofeje – dvě v Buenos Aires (2016, 2018), jednu v Riu (2017).