Exhibice v Abú Zabí má šestou „oběť“. Covidem se nakazil i ruský šampion

- Marek Bartošík

Andrej Rubljov (5.) je dalším hráčem, který se na nedávné exhibici v Abú Zabí nakazil covidem-19. Ruský tenista porazil ve Spojených arabských emirátech Denise Shapovalova (14.) i Andyho Murrayho (134.), a dokráčel si tak pro trofej. Radost z úspěchu mu ale nyní zkalil pozitivní test na covid. Rubljov je už šestým nakaženým účastníkem exhibice!

Ještě před začátkem exhibice Mubadala World Tennis Championship (16.–18. prosince) oznámila pozitivní test na covid Britka Emma Raducanuová, po skončení turnaje totéž sdělili postupně Španěl Rafael Nadal, Švýcarka Belinda Bencicová, Tunisanka Ons Džabúrová, Kanaďan Denis Shapovalov a jako (zatím) poslední ruský šampion letošního ročníku Andrej Rubljov.

„Mám minimální symptomy. Nacházím se v izolaci a řídím se nařízeními pod dohledem doktorů. Jak víte, mám kompletní očkování a připravoval jsem se na ATP Cup a Australian Open. Nyní se ale musím uzdravit. Do Melbourne odcestuji, až to bude bezpečné pro všechny,“ informoval na sociálních sítích čtyřiadvacetiletý Rubljov.

Jedinými účastníky exhibice v Abú Zabí, kteří zatím neměli pozitivní test na covid, tak zůstávají Američan Taylor Fritz a Britové Andy Murray a Daniel Evans.

Start světové pětky Rubljova na týmovém ATP Cupu (1.–9. ledna) je s ohledem na karanténu vyloučen, už reálnější je jeho účast na grandslamovém Australian Open, kde by měl od 17. ledna obhajovat čtvrtfinále.

Rubljov letos zažil další vydařenou sezónu, kterou ozdobil titulem na halové „pětistovce“ v Rotterdamu a týmovými vavříny z ATP Cupu a Davis Cupu. Do finále se probojoval v Monte Carlu, Halle a Cincinnati, semifinále si zahrál v Dauhá, Dubaji, Miami a San Diegu.