Svitolinová obměnila a posílila tým. Využije také služeb manželova trenéra

- Marek Bartošík

S novým trenérským týmem vstoupí do sezóny 2022 ukrajinská hvězda Elina Svitolinová. Aktuální světová patnáctka, která koncem října ukončila spolupráci s Britem Andrewem Bettlesem, tentokrát vsadila hned na dvě jména. Hlavním koučem sedmadvacetileté Ukrajinky bude Lotyš Andis Juška. Pomáhat mu bude Rakušan Günter Bresnik, jenž primárně působí u Francouze Gaëla Monfilse, tedy manžela Svitolinové.

Celkem 12 titulů vynesla úspěšná pětiletá kooperace Eliny Svitolinové a trenéra Andrewa Bettlese. O podobné výsledky – a také o útok na premiérovou grandslamovou trofej – se někdejší světová trojka pokusí pod vedením dua Andis Juška, Günter Bresnik.

„Jsem extrémně nadšená, že další sezónu zahájím s novým trenérským týmem,“ sdělila Svitolinová. „S ohledem na jejich zkušenosti pevně věřím, že bude spolupráce pro mou hru prospěšná. Cítím, že to jsou pro mě v této fázi kariéry správní lidé,“ doplnila dvojnásobná grandslamová semifinalistka.

Šampionka z Turnaje mistryň 2018 bude spoléhat především na šestatřicetiletého Jušku, který dříve pomáhal krajance Jeleně Ostapenkové a Američance Amandě Anisimovové.

Roli konzultanta bude plnit šedesátiletý Bresnik, jenž od letoška působí v týmu Gaëla Monfilse. Bresnik už má na kontě úspěchy jako trenér Rakušana Dominica Thiema, Lotyše Ernestse Gulbise či legendárního Němce Borise Beckera.

Svitolinová letos nastřádala 41 vítězství a 20 porážek, přičemž v srpnu opanovala turnaj kategorie WTA 250 v Chicagu. Na tokijské olympiádě vybojovala pro Ukrajinu bronzovou medaili. Na grandslamech letos dokráčela nejlépe do čtvrtfinále US Open, semifinále si zahrála na akcích v Miami a Stuttgartu.

V náročné olympijské sezóně stihla Svitolinová i svatbu s populárním Francouzem Gaëlem Monfilsem. Hvězdná Ukrajinka vstoupí do tenisového ročníku 2022 na podniku WTA 500 v Adelaide (3.–9. ledna).