WTA

Muchová nebude obhajovat semifinále Australian Open

- Radek Štohl

Karolína Muchová se odhlásila z Australian Open. Pětadvacetiletá tenistka, která svůj poslední soutěžní zápas odehrála na začátku září, stále laboruje se zraněním břišního svalu, vinou čehož přijde i o úvodní grandslam sezony. Obhajoba semifinále se tak konat nebude.

„Mrzí mě, že sezónu 2022 nezahájím na turnajích v Austrálii. Dělám vše pro to, abych byla co nejdřív fit a zpět na kurtu," oznámila česká tenistka během úterního rána na oficiálním instagramovém účtu.

Muchová vinou zdravotních problémů v letošní sezoně odehrála osmadvacet zápasů. Hned na třetím turnaji sezony na Australian Open vyřadila Karolínu Plíškovou, Elise Mertensovou i světovou jedničku Ashleigh Bartyovou, v premiérovém semifinále grandslamu nakonec padla s Jennifer Bradyovou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karolína Muchová (@karolinamuchova)

Během australské jízdy si natrhla břišní sval, na kurty se znovu dostala až ve druhé polovině dubna ve Stuttgartu. Po čtvrtfinále v Madridu postoupila do třetího kola French Open, na třetím grandslamu sezony ve Wimbledonu uhrála čtvrtfinále.

Aktuálně dvaatřicátá hráčka žebříčku dvouhry ve zbytku sezony odehrála tři turnaje, poslední na US Open, kde vypadla v úvodním kole. V závěru září předčasně ukončila sezonu.

Z Australian Open se nedávno odhlásila také finalistka posledního turnaje Jennifer Bradyová nebo česká jednička ve dvouhře Karolína Plíšková.