Davis Cup: Rusko porazilo Němce už po dvouhrách, Medveděv získal postupový bod

- Redakce

Ruští tenisté slaví postup do finále Davis Cupu už po dvouhrách. Na vítězství Andreje Rubljova nad Dominikem Köpferem navázal ve druhém singlovém utkání Daniil Medveděv, který zajistil svému týmu postupový bod. Světová dvojka porazila Jana-Lennarda Struffa 6:4, 6:4 a Rusko si zahraje v neděli s Chorvatskem o titul.

Ruští tenisté v daviscupovém semifinále neztratili ani set, co se týče tzv. živých zápasů a zajistili si postup nejjednodušším možným způsobem. Andrej Rubljov a Daniil Medveděv nenechali nikoho na pochybách, kdo že je v utkání favoritem a porazili své německé soupeře po singlech 2:0 na zápasy a 4:0 na sety.

Zajistili si tak postup do nedělního finále, v němž se střetnou s Chorvaty, které vedou v singlech Marin Čilič a Borna Gojo. Do případné rozhodující čtyřhry mají Chorvati připravený nejlepší letošní pár Nikolu Mektiče a Mateho Paviče. Jenže Rusové, kteří mají velmi silné singlisty, rozhodně nebudou chtít pustit finálovou bitvu až do čtyřhry.

To ostatně prokázali i v sobotu v duelu s Německem.

Rusové vstoupili do daviscupového semifinále hladkou výhrou, kterou zařídila světová pětka Andrej Rubljov. V souboji s Dominikem Köpferem dokázal Rubljov po vyrovnanějším prvním setu převzít otěže a svého soka deklasoval 6:4, 6:0.

Svou dominanci potvrdil i tím, že nečelil žádnému brejkbolu a sám měl na brejkbolech stoprocentní úspěšnost, když proměnil všechny čtyři příležitosti.

Na tento duel navázalo klání mezi Daniilem Medveděvem a Janem-Lennardem Struffem. Jejich devátý vzájemný zápas skončil výhrou favorita dvakrát 6:4. Světová dvojka se prezentovala hlavně výborným servisem a čelila jen jednomu brejkbolu, který odvrátila.

V prvním setu strhl Medveděv vedení na svou stranu v deváté hře, po které hladce dopodával. Ve druhém setu přišel Rusův brejk už v pátém gemu a Medveděv si tuto výhodu donesl až do koncovky. V desáté hře sice přišel již zmíněný brejkbol Struffa, ale Medveděv jej zvládl odvrátit a přes shodu zápas zakončil.

Semifinále (Madrid)
Rusko – Německo 2:1
Andrej Rubljov (5.) – Dominik Köpfer (54.) 6:4, 6:0
Daniil Medveděv (2.) – Jan-Lennard Struff (51.) 6:4, 6:4
Karacev, Chačanov – Krawietz, Puetz 6:4, 3:6, 4:6