Denní menu, 4.12.2021: Rosol titul ze čtyřhry nevybojoval, Paulson padl s turnajovou dvojkou

- Redakce

Lukáš Rosol a Ukrajinec Vitalij Sačko na halovém challengeru v italském Forli prohráli souboj o deblový titul. Osudným se jim stalo střetnutí s chorvatsko-rakouským třetím nasazeným párem Antoniem Šančičem a Tristanem Weissbornem. Andrew Paulson v Monastiru nevyzrál na nasazenou dvojku Stuarta Parkera a končí v semifinále.

Češi v akci

Rosol ve Forli prohrál finále čtyřhry
Deblové finále na challengeru v italském Forli nepřineslo Lukáši Rosolovi radost ze zisku turnajové trofeje. Spolu s Ukrajincem Vitalijem Sačkem nestačili na nasazené trojky Antonia Šančiče a Tristana-Samuela Weissborna, jimž podlehli 6:7(4), 6:4, 7:10.

Česko-ukrajinský pár úspěšně odvrátil v prvním setu pět brejkbolů soupeřů, ale v osmé hře nedokázal využit své dvě šance na brejk. V tiebreaku pak chorvatsko-rakouské duo bylo úspěšnější.

Rosol se Sačkem se ale nevzdali, ve druhém setu zpřesnili servis, nečelili žádnému brejkbolu a sami se v sedmé hře prosadili na returnu. Vynutili si tak supertiebreak, v němž dokonce vedli 6:4, ale o výhodu mini-brejku přišli a utekla jim i koncovka zápasu.

Paulson devátou výhru nepřipsal, v Monastiru končí v semifinále
Šestý nasazený Andrew Paulson (756.), který držel šňůru osmi výher v řadě, narazil na svého přemožitele. V semifinále turnaje v Monastiru se jím stal druhý nasazený Brit Stuart Parker (540.), který českého tenistu porazil dvakrát 6:2.

Challengery

Forli 2 (muži, ITA, 44 820 EUR, tvrdý povrch – hala)
Finále čtyřhry
ROSOL, Sačko (UKR) – Šančič (CRO), Weissborn (AUT) 6:7(4), 6:4, 7:10

ITF World Tennis Tour

Jablonec nad Nisou Open (ženy, CZE, 25 000 USD, koberec – hala)
Finále čtyřhry
Chwalinská (POL), Sebovová (CAN) – HAVLÍČKOVÁ, KLIMOVIČOVÁ 7:5, 6:4

Více se turnaji věnujeme v samostatném článku.

Magic Hotel Tours, Monastir (muži, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
ANDREW PAULSON (756.) – Stuart Parker (GBR, 540.) 2:6, 2:6