Davis Cup: Rubljov senzaci nepřipustil. Postup Ruska stvrdil Medveděv

- Redakce

Probíhající Davis Cup zná kompletní kvarteto semifinalistů. Dosavadní trio Chorvatsko, Srbsko, Německo ve čtvrtek večer doplnilo Rusko, které si výhru nad Švédskem zajistilo už po dvouhrách. Andrej Rubljov nejprve svedl velkou bitvu s Eliasem Ymerem, Daniil Medveděv ve dvou setech přehrál Mikaela Ymera. Rusové v semifinále narazí na Německo, Srbsko svede souboj s Chorvatskem.

Medveděv poslal Rusko do semifinále
Posledním účastníkem letošního semifinále Davis Cupu se dle očekávání stalo Rusko. Po výhře Andreje Rubljova nezaváhal ani Daniil Medveděv (2.), který ve druhém zápase dnešního čtvrtfinále přehrál Mikaela Ymera (94.) dvakrát 6:4.

Medveděv ve třetí hře zápasu získal brejk, o tři gemy později o výhodu přišel. Za stavu 4:4 však na returnu udeřil podruhé, díky čemuž ovládl první sadu. Medveděv ve druhém setu měl náskok dvou brejků a stav 3:0. I když v setu ještě dvakrát ztratil servis, tak v sedmé hře přidal uklidňující úspěch na returnu.

Rubljov po boji poslal Rusko do vedení
Andrej Rubljov (5.) v závěrečném čtvrtfinále Davis Cupu mezi Ruskem a Švédskem zapsal důležitou výhru svého týmu. Čtyřiadvacetiletý tenista však měl překvapivě velké problémy s Eliasem Ymerem (171.), kterého po dvou a čtvrt hodině porazil 6:2, 5:7, 7:6(3).

Rubljov úvodní sadu jednoznačně ovládl za 26 minut. Ve druhé stáhl manko brejku a za stavu 5:4 podával na výhru, soupeř ale byl proti. Švéd nakonec vyrovnal na 1:1 na sety. Závěrečná sada nabídla velkou přetahovanou, Rubljov v sedmé a deváté hře promarnil sedm brejkbolů. Tiebreak si ale pohlídal.

Čtvrtfinále (Madrid)
Rusko – Švédsko 2:0
Andrej Rubljov (5.) – Elias Ymer (171.) 6:2, 5:7, 7:6(3)
Daniil Medveděv (2.) – Mikael Ymer (94.) 6:4, 6:4
Karacev, Rubljov – Goransson, Lindstedt