Davis Cup: Němci otočili dramatický souboj s Brity a zahrají si po 14 letech o finále

- Redakce

Druhými semifinalisty Davisova poháru se stali tenisté Německa, kteří v souboji vítězů innsbruckých základních skupin porazili po velkém boji 2:1 Velkou Británii. Do prestižního střetnutí vstoupili lépe ostrované, kterým zajistil první bod Daniel Evans hladkou výhrou nad Peterem Gojowczykem. Za Němce následně srovnal Jan-Lennard Struff, jenž zaskočil favorizovaného Camerona Norrieho ve třech setech. Německý obrat dokonali ve čtyřhře Kevin Krawietz s Timem Pützem, kteří zdolali ve dvou tiebreacích Joea Salisburyho s Nealem Skupskim. Německo si semifinále populární týmové soutěže zahraje po čtrnácti letech. V sobotu se v Madridu utká buď s Ruskem, nebo Švédskem.

Němci rozhodli o postupu ve dvou dramatických tiebreacích
O druhých letošních semifinalistech rozhodla až závěrečná čtyřhra. A byla pořádně dramatická! Kevin Krawietz s Timem Pützem porazili Joea Salisburyho s Nealem Skupskim ve dvou tiebreacích 7:6(10) a 7:6(5).

Ve zkrácené hře úvodního dějství odvrátili Němci celkem čtyři setboly. Ve druhém tiebreaku prohrávali Krawietz s Pützem už 0:5, sérií sedmi získaných výměn v řadě ale hrozbu třetího setu odvrátili a odstartovali tak přímo na kurtu bouřlivé oslavy.

Struff zaskočil Norrieho
Cameron Norrie (12.) nevyužil velkou příležitost k tomu, aby poslal Brity do semifinále Davisova poháru. Britská jednička totiž nenaplnila papírové předpoklady a podlehla německému tenistovi Janu-Lennardu Struffovi (51.) 6:7(6), 6:3 a 2:6.

Evans rychle získal pro Brity první bod
Brit Daniel Evans (25.) v souboji týmových dvojek potvrdil roli favorita a přehrál německého reprezentanta Petera Gojowczyka (86.) za necelou hodinu 6:2 a 6:1. Jednatřicetiletý Evans nasázel ve výměnách 11 vítězných úderů a spáchal pouze tři nevynucené chyby, jeho protivník měl ve stejné statistice výrazně zápornou bilanci 6:16.

Čtvrtfinále (Innsbruck)
Velká Británie – Německo 1:2
Daniel Evans (25.) – Peter Gojowczyk (86.) 6:2, 6:1
Cameron Norrie (12.) – Jan-Lennard Struff (51.) 6:7(6), 6:3, 2:6
Salisbury, N. Skupski – Krawietz, Pütz 6:7(10), 6:7(5)