Sestry znovu proti sobě ve finále! Brenda oplatila Lindě porážku z minulého týdne

- Jan Vojkůvka

Brenda a Linda Fruhvirtovy na juniorských turnajích v Mexiku září. Pouhý týden po vzájemném finále na turnaji kategorie J1 v Guadalajaře se jim povedlo vybojovat vzájemný souboj i na akci JA v Meridě. Tentokrát se finálový duel vyvedl lépe mladší Brendě, která zvítězila dvakrát 7:5.

Před týdnem v Guadalajaře se povedlo triumfovat Lindě Fruhvirtové po vítězství 6:4, 7:6(5). A mírnou favoritkou měla být i tento týden. Jenže mladší ze sester, Brenda, byla na turnaji vyšší kategorie v Meridě tentokrát úspěšnější.

Supertalentované Češky, které figurují v elitní desítce juniorského žebříčku ITF a po finále v Meridě budou pořadím i nadále stoupat, nabídly ve finále vysokou kvalitu výměn, za což sklidily především na sociálních sítích zaslouženou chválu.

Bavilo se i přítomné publikum, které tribuny u kurtu zaplnilo takřka do posledního místečka. Kulisa, kterou pro finále diváci vytvořili, jen dokládá, nakolik zajímavým bylo střetnutí obou sester, jimž se předpovídá zářivá budoucnost mezi profesionálkami.

Čtrnáctiletá Brenda v Meridě vybojovala už pátou letošní trofej. Po titulu v Plzni na turnaji J2 se jí povedlo ovládnout i tři podniky z kategorie J1. Trofej v Meridě je pak jejím největším vítězstvím v dosavadní kariéře.

Její sestra, šestnáctiletá Linda, svou sbírku singlových titulů v Meridě nerozšířila a v jejím držení tak nadále zůstávají tři letošní trofeje.