Nosková ovládla halové MČR. Titul získala ve dvouhře i ve čtyřhře

- Radek Štohl

Linda Nosková si podmanila halové mistrovství České republiky v Milovicích. Čerstvě sedmnáctiletá tenistka dobyla jak titul ze dvouhry, tak s deblovou parťačkou Adélou Moravcovou i trofej ze čtyřhry. Nosková v průběhu celého týdne přišla o jediný set.

Talentovaná Češka v obou případech plnila roli nasazené jedničky. Největší starosti měla paradoxně hned na úvod turnaje dvouhry, ve kterém vyzvala Terezu Valentovou. O tři roky mladší soupeřku však nakonec přehrála ve třech setech 2:6, 6:3, 6:4.

Následně to už od Lindy Noskové bylo suverénní představení. Postupně nedala šanci Karolíně Kubáňové (6:1, 6:1), Nelly Kněžkové (6:0, 6:0), Nikole Bartůňkové (6:3, 6:2) a v sobotním finále druhé nasazené Anetě Laboutkové (6:2, 6:0).

Úspěšný týden si nenechala zkazit ve čtyřhře. Po boku Adély Moravcové s přehledem zvládla úvodní dva zápasy proti deblům Michálková/Smékalová (6:1, 6:2), Pektorová/Svozilová (6:1, 6:2). V pátečním boji o titul udolaly dvojici Kubáňová/Laboutková 7:5, 7:6(5).

Linda Nosková tak potvrdila výborný rok 2021. Mezi dospělými se ve dvouhře vyhoupla z 1034. příčky na 319. místo, v deblu povyskočila z 1203. pozice na 499. příčku. V singlu dobyla dva turnaje ITF v Bratislavě, v Přerově si podmanila turnaj s dotací 60 000 amerických dolarů.

Výrazného úspěchu dosáhla v juniorské kategorii. Na červnovém Roland Garros ovládla dvouhru, díky čemuž se vyšplhala na páté místo kombinovaného rankingu. Mezi juniorkami se aktuálně nachází na čtrnácté příčce.