WTA

Nejlepší deblistka světa! Siniaková od WTA převzala trofej

- Radek Štohl

Česká tenistka Kateřina Siniaková podruhé v kariéře zakončí sezonu na prvním místě deblového žebříčku. Pětadvacetiletá hráčka výsostní postavení potvrdila nedávným triumfem na Turnaji mistryň s Barborou Krejčíkovou.

„Ani si nedokážete představit, jak jsem nadšená! Vynaložila jsem do toho tolik úsilí a teď jde vidět výsledek. Nikdy bych toho nedosáhla bez neutuchající podpory rodiny, kamarádů a sponzorů," jásala Siniaková ve svém příspěvku na oficiálním instagramovém účtu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina)

Kateřina Siniaková většinu sezony 2021 spojila s tradiční parťačkou Barborou Krejčíkovou. Společně dobyly French Open, olympijské hry či Turnaj mistryň. Na Australian Open dokráčely do finále. 

Siniaková jediný turnaj bez Krejčíkové odehrála ve druhé polovině října v Moskvě, kde spojila síly s Jelenou Ostapenkovou. I díky třem úspěšným supertiebreakům se česko-lotyšské duo dočkalo trofeje.

Kateřina Siniaková tak podruhé v kariéře zakončila sezonu na prvním místě žebříčku čtyřhry. Poprvé se tak stalo v roce 2018, kdy společně vládla s Barborou Krejčíkovou.