Turnaj mistrů: Debutant Ruud je v semifinále! Djokovič nedal šanci Norriemu

- Redakce

Letošní Turnaj mistrů v italském Turíně zná kompletní obsazení semifinále dvouhry. Posledním postupujícím ze základních skupin se stal Casper Ruud, který v přímém souboji o místenku v semifinále udolal Andreje Rubljova v tiebreaku třetího setu. Nor si tak vysloužil sobotní duel s Daniilem Medveděvem. Novak Djokovič ztratil ve večerním utkání s náhradníkem Cameronem Norriem jen tři gemy. Hvězdný srbský tenista už před zmíněným mačem věděl, že se v sobotním semifinále střetne s Alexanderem Zverevem. Jasno je také o obsazení semifinále čtyřhry.

Djokovič ztratil s Norriem jen tři gemy
Novak Djokovič suverénně zakončil své působení v Zelené skupině na Turnaji mistrů v italském Turíně, kde zatím ve třech zápasech neztratil ani set! Světová jednička deklasovala ve večerním utkání britského náhradníka Camerona Norrieho (12.) po pouhých 66 minutách 6:2 a 6:1.

Djokovič si připsal 21 vítězných úderů a 16 nevynucených chyb, Norrie měl ve stejné statistice výrazně zápornou bilanci 9:24. Na pětinásobného šampiona turnaje čeká v sobotním semifinále německý rival Alexander Zverev (3.).

Debutant Ruud vydřel postup do semifinále!
Casper Ruud (8.) si při své premiéře zahraje semifinále Turnaje mistrů! Dvaadvacetiletý Nor porazil na závěr Zelené skupiny v přímém souboji o postup Rusa Andreje Rubljova (5.) po dvou hodinách a 23 minutách 2:6, 7:5 a 7:6(5).

Ruud prohrával v rozhodující sadě 2:3 s mankem brejku, podání si ale vzal obratem zpátky. V klíčovém tiebreaku si vypracoval vedení 6:4, přičemž proměnil druhý mečbol díky svému čtrnáctému esu v utkání.

Norský tenista dnes nastřílel 39 vítězných úderů, z toho hned 24 z forhendu. Nyní se může těšit na sobotní semifinále proti ruskému favoritovi Daniilu Medveděvovi (2.).

Ram se Salisburym ve skupině nezaváhali
Rajeev Ram a Joe Salisbury na Turnaji mistrů ovládli Červenou skupinu čtyřhry. V závěrečném duelu udolali pár Juan-Sebastian Cabal, Robert Farah 7:5, 2:6, 11:9.

V závěrečném supertiebreaku přitom prohrávali 4:6, nakonec využili třetí mečbol. V semifinále vyzvou Chorvaty Nikolu Mektiče a Mateho Paviče. Druhou dvojici tvoří debly Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut a Marcel Granollers, Horacio Zeballos.

Dvouhra – Zelená skupina

Andrej Rubljov (RUS, 5.) – Casper Ruud (NOR, 8.) 6:2, 5:7, 6:7(5)
Novak Djokovič (SRB, 1.) – Cameron Norrie (GBR, 12.) 6:2, 6:1
*Norrie nahradil zraněného Stefanose Tsitsipase

Čtyřhra – Červená skupina

Ram (USA), Salisbury (GBR) – Cabal, Farah (oba COL) 7:5, 2:6, 11:9
Herbert, Mahut (oba FRA) – J. Murray (GBR), Soares (BRA) 6:3, 7:6(5)