Turnaj mistrů: Djokovič si zajistil semifinále. Ruud slaví premiérovou výhru

- Redakce

Turnaj mistrů v italském Turíně měl ve středu na programu čtvrtý hrací den. Srbská světová jednička Novak Djokovič povolil jen pět gemů ruskému ranařovi Andreji Rubljovovi a už po svém druhém utkání na turnaji si zajistil postup do semifinále (z prvního místa ve skupině). Nor Casper Ruud otočil večerní souboj s Britem Cameronem Norriem, jenž nahradil zraněného Stefanose Tsitsipase. Předloňského šampiona akce Tsitsipase nadále trápí bolesti pravého lokte. Středeční program tradičně obsahoval i dva deblové zápasy.

Debutant Ruud přehrál náhradníka Norrieho
Casper Ruud (8.) slaví premiérovou výhru na Turnaji mistrů. Norský tenista porazil v italském Turíně britského náhradníka Camerona Norrieho (12.) po necelých dvou hodinách 1:6, 6:3 a 6:4.

Dvaadvacetiletý Ruud se po nevydařeném prvním setu herně zvedl a svému soupeři ve zbytku utkání nenabídl ani jeden brejkbol. Zato sám získal po jednom brejku ve druhé i třetí sadě, což mu bohatě stačilo k vítězství. Norský reprezentant, jenž letos ovládl pět turnajů kategorie ATP 250, zabojuje o postup ze skupiny do semifinále proti Andreji Rubljovovi (5.) z Ruska.

Dominantní Djokovič si poradil i s Rubljovem
Novak Djokovič je dalším jistým semifinalistou letošního Turnaje mistrů v italském Turíně. Světová jednička porazila ve svém druhém utkání ve skupině chybujícího Rusa Andreje Rubljova (5.) za pouhých 68 minut 6:3 a 6:2.

Čtyřiatřicetiletý Djokovič sice vstoupil do prvního vzájemného utkání s Rubljovem ztraceným servisem, následně ale hned čtyřikrát uspěl na returnu a dokráčel si pro hladké vítězství, které mu zaručilo první místo v Zelené skupině.

Hvězdný Srb, jenž dnes nastřílel hned 19 vítězných úderů a spáchal pouze osm nevynucených chyb, si zahraje semifinále na ATP Finals už podesáté v kariéře.

Tsitsipas odstoupil, nahradí ho Norrie
Na Turnaji mistrů v italském Turíně se po domácím Janniku Sinnerovi (11.) dostane do hry také druhý náhradník Cameron Norrie (12.). Britský šampion z letošního Masters v Indian Wells zaujal místo zraněného Řeka Stefanose Tsitsipase (4.), kterého trápí bolesti pravého lokte, kvůli nimž nedokončil utkání druhého kola na nedávném Masters v Paříži. Na turínském ATP Finals podlehl v úvodním klání Rubljovovi dvakrát 4:6.

Dvouhra – Zelená skupina

Novak Djokovič (SRB, 1.) – Andrej Rubljov (RUS, 5.) 6:3, 6:2
Cameron Norrie (GBR, 12.) – Casper Ruud (NOR, 8.) 6:1, 3:6, 4:6
*Norrie nahradil zraněného Stefanose Tsitsipase

Čtyřhra – Červená skupina

Cabal, Farah (oba COL) – J. Murray (GBR), Soares (BRA) 6:2, 6:4
Ram (USA), Salisbury (GBR) – Herbert, Mahut (oba FRA) 6:7(7), 6:0, 13:11