ITF

Bez ztráty setu. Juniorská jednička se dočkala premiérové trofeje

- Radek Štohl

Necelé dva měsíce před sedmnáctými narozeninami oslavila premiérový titul mezi dospělými. Aktuální juniorská jednička kombinovaného žebříčku Victoria Jimenezová Kasincevová (378.) uplynulý týden dobyla turnaj v brazilském Aparecida de Goiânia, kde bez ztráty setu ovládla „pětadvacítku“.

Mladá tenistka z Andorry mezi dospělými debutovala dva měsíce po patnáctých narozeninách. Ve zbytku uplynulé specifické sezony jednou dokráčela do semifinále.

Letos se zkraje roku dočkala pozvánky do kvalifikace Australian Open, kde však jako divoká karta neuspěla. Zatímco mezi juniorkami zapisovala solidní výsledky (čtvrtfinále Roland Garros, semifinále Wimbledonu), tak mezi dospělými se poprvé více připomněla v srpnu, kdy na „pětadvacítce“ v italské Pescaře z tříkolové kvalifikace došla do čtvrtfinále. O dva týdny později dokonce ve španělském San Bartolomé de Tirajana na „šedesátce“ postoupila až do finále.

Prvního titulu se dočkala až o tři měsíce později. A to rovnou bez ztráty jediné sady.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený VICTORIA J.K. (@victoriajimenezkasintseva)

Talentovaná tenistka přitom do brazilského podniku vstupovala jako nenasazená. V úspěchu jí to ovšem vůbec nezabránilo. Postupně před ní musela smeknout Julia Konishiová Camargová (1051.) 6:0, 6:2, Miriana Tonaová (1165.) 6:0, 6:3, Ingrid Gamarraová Martinsová (490.) 6:1, 7:6 a Ana Sofia Sánchezová (268.) 6:3, 6:1. Ve finále poté vyzvala nasazenou jedničku Pannu Udvardyovou (116.), kterou porazila 6:3, 7:5.

Úspěšný turnaj se mladé tenistce promítne také do žebříčku dvouhry. Příští týden by poprvé v kariéře měla figurovat v TOP 300.