ITF

Csabi premiérové finále v Itálii nezvládla

- Petr Sumbal

Devatenáctiletá česká tenistka Petra Csabi v italském Solarinu na premiérový titul seniorské kategorie nedosáhla, ve finále podlehla o rok starší Slovence Kataríně Kužmové 1:6, 1:6. Přesto může být mladá Češka se svým celkovým výkonem na turnaji spokojená, finále kategorie ITF si zahrála vůbec poprvé v kariéře.

Po sérii neúspěchů v prvních kolech či už v kvalifikacích se Petra Csabi v italském Solarinu pořádně rozpálila a její jízda skončila až ve finále na raketě Slovenky Kataríny Kužmové, které česká hráčka podlehla hladce 1:6, 1:6.

Csabi turnaj odstartovala v kvalifikaci, kde hrála už v prvním kole nervy drásající duel proti Giulii La Roccaové, jenž nakonec vyhrála až 11:9 v supertiebreaku. Od té doby pak cestou do finále už ztratila jen jediný set, a to v prvním kole proti Němce Nikol Rivkinové.

Nejcennějším skalpem pro Csabi, jež zatím ve žebříčku WTA nemá žádný ranking, byla porážka 598. ženy světa Melanie Delaiové, kterou v osmifinále porazila 6:3, 6:2. Ve čtvrtfinále pak členka klubu TK Agrofert Prostějov, jež začínala s tenisem ve Frýdku-Místku, porazila Italku Giulii Carbonarovou 6:4, 6:2 a v semifinále pak rychle přemohla i další domácí hráčku Federicu Urgesiovou 6:1, 6:2.

Po finálovém zápase bylo chvíli ve hře, že bude Csabi muset brzy spěchat zpátky na kurt, je totiž přihlášena i do dalšího turnaje konajícího se v tenisovém resortu v Solarinu. Nakoenc však pořadatelé její první kolo kvalifikace, kde vyzve opět Giulii La Roccaovou, přeložili na pondělí.

V Solarinu se Csabi daří, před týdnem zde po boku krajanky Karolíny Vlčkové vybojovala premiérový titul ITF ve čtyřhře.

Cesta turnajem

Finále: PETRA CSABI (-) – Katarína Kužmová (SVK, 821.) 1:6, 1:6
Semifinále: PETRA CSABI (-) – Federica Urgesiová (ITA, -) 6:1, 6:2
Čtvrtfinále: PETRA CSABI (-) – Guilia Carbonarová (ITA, 1484.) 6:4, 6:2
Osmifinále: PETRA CSABI (-) – Melania Delaiová (ITA, 598.) 6:3, 6:2
1. kolo: PETRA CSABI (-) – Nicole Rivkinová (GER, -) 2:6, 6:2, 6:2

Finále kv.: PETRA CSABI (-) – Holly Hutchinsonová (GBR, -) 6:3, 6:0
1. kolo kv.: PETRA CSABI (-) – Giulia la Roccaová (ITA, -) 6:2, 4:6, 11:9