Turnaj mistryň: Krejčíková se Siniakovou znovu hladce vyhrály a postupují do semifinále

- Redakce

Turnaj mistryň v Guadalajaře pokračuje svým čtvrtým hracím dnem a i tentokrát budou v akci české tenistky. Deblový pár Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková hladce vyhrál i ve svém druhém utkání v základní skupině. Tentokrát Češky ztratily jen čtyři hry s Elise Mertensovou a Su-wej Sie. Česká dvojice si i díky třísetovému vítězství Guarachiové s Krawczykovou nad Fichmanovou s Olmosovou v následujícím duelu zajistila postup do semifinále.

Druhý skvělý zápas odehrály největší favoritky Turnaje mistryň Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Po hladké výhře nad kanadsko-mexickým párem Fichmanovou a Olmosovou totiž dokázaly na svůj výkon navázat a v sobotu deklasovaly Elise Mertensovou a Su-wej Sie 6:3, 6:1.

České hráčky se opíraly o kvalitní servis, který neztratily ani jednou a dokázaly na soupeřky vyvíjet tlak hodně agresivní hrou. První set rozhodl jen jeden brejk ve čtvrté hře, přičemž Češky v průběhu této sady musely odvracet hned pět brejkbolů.

Ve druhém setu to ovšem Krejčíková se Siniakovou rozbalily naplno. Nejen, že nečelily žádnému brejkbolu, ale hned třikrát se prosadily na returnu. Soupeřkám povolily udržet podání až za stavu 4:0 a duel zakončily čistou hrou při servisu belgicko-tchajwanské dvojice.

„Dnes to byl fantastický zápas, hrály jsme opravdu dobře,“ pochvalovala si po dalším rychlém vítězství Siniaková. „Snažila jsem se Báře co nejvíc pomáhat, protože je to tady pro ni opravdu těžké. Zvládá to ale skvěle,“ pochválila svou parťačku.

„Hraji tady každý den a atmosféra je tu den ode dne lepší,“ vyzdvihla mexické publikum Krejčíková, která jako jediná tenistka kromě čtyřhry zápolí také ve dvouhře. „S Katkou spolu hrajeme už hodně dlouho a je super, že jsme tak úspěšné a zároveň jsme kamarádky i mimo kurt.“

Ve druhém utkání skupiny porazily Guarachiová s Krawczykovou pár Fichmanová, Olmosová 0:6, 6:3, 11:9 a díky tomuto výsledku má česká dvojice zajištěn postup do semifinále.

Sabalenková otočila duel se Šwiatekovou
Světová dvojka Aryna Sabalenková se dočkala svého prvního vítězství na Turnaji mistryň, když ve druhém utkání skupinové fáze otočila zápas s polskou světovou devítkou Igou Šwiatekovou. Běloruska vyhrála 2:6, 6:2, 7:5, když první sadu sice rychle za pouhých 34 minut prohrála, pak ovšem dokázala svůj výkon výrazně vylepšit, druhý set vyhrála 6:2 a ve třetí sadě pak získala v jedenáctém gemu rozhodující brejk, který jí dopomohl k vítězství 7:5.

Vítězství Sabalenkové dává naději na postup ze skupiny, o všem rozhodne její závěrečný zápas se Sakkariovou, která má taktéž bilanci jednoho vítězství a jedné porážky. Jistotu postupu z prvního místa už má Badosaová, Šwiateková naopak na Turnaji mistryň s jistotou do vyřazovací fáze nepostoupí.

Badosaová vyhrála i druhý zápas
Světová desítka Paula Badosaová si v sobotu poradila i se svou druhou soupeřkou na Turnaji mistryň a porazila Marii Sakkariovou ve dvou setech 7:6(4), 6:4, a stvrdila tak svůj postup do semifinále.

Badosaová sice v utkání dvakrát ztratila podání, ale s problémy se vypořádala skvěle, když si na returnu vypracovala hned 12 brejkbolů a Sakkariovou obrala o servis třikrát.

Základní skupina Chichén-Itzá

Maria Sakkariová (GRE, 6.) – Paula Badosaová (ESP, 10.) 6:7(4), 4:6
Aryna Sabalenková (BLR, 2.) – Iga Šwiateková (POL, 9.) 2:6, 6:2, 7:5

Základní skupina El Tajín

KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Sie (TPE), Mertensová (BEL) 6:3, 6:1
Guarachiová (CHI), Krawczyková (USA) – Fichmanová (CAN), Olmosová (MEX) 0:6, 6:3, 11:9