Turnaj mistrů rozlosován. Favorité Djokovič a Medveděv začnou proti debutantům

- Filip Lefenda

V italském Turíně byl rozlosován závěrečný Turnaj mistrů. Akce pro osm nejlepších tenistů sezony startuje už tuto neděli. Vítěz bude korunován 21. listopadu.

Pětinásobný turnajový vítěz a současná světová jednička Novak Djokovič narazí v zelené skupině na předloňského šampiona Stefanose Tsitsipase z Řecka, Rusa Andreje Rubljova a debutanta Caspera Ruuda, který se na akci kvalifikoval jako první norský tenista v historii.

V červené skupině se o dvě postupová místa poperou ruská světová dvojka a obhájce titulu Daniil Medveděv, vítěz z roku 2018 Němec Alexander Zverev, Ital Matteo Berrettini a další debutant Hubert Hurkacz z Polska.

Vrchol sezony se vůbec poprvé uskuteční v Turíně. Minulých dvanáct ročníků hostila londýnská O2 arena. 

Známy už jsou i rozpisy prvních dvou hracích dnů. V neděli se od 14 hodin utkají Medveděv s Hurkaczem. Večerní duel pak od 21 hodin obstarají Zverev s Berrettinim. Ve stejných časech se bude hrát i v pondělí. Odpoledne vyzve Djokovič Ruuda, večer se střetnou Tsitsipas s Rubljovem.

Za největší favority jsou bookmakery sázkových společností považováni sestupně dle pořadí v žebříčku Novak Djokovič, Daniil Medveděv a Alexander Zverev. Prvně jmenovaný Srb může případným ziskem šestého titulu vyrovnat rekord Rogera Federera, jenž na Turnaji mistrů druhým rokem po sobě chybí.