Ženský tenis hlásí velké návraty! Blízko comebacku jsou dvě bývalé světové jedničky

- Petr Sumbal

S končící sezonou přichází dvě výborné zprávy. Už začátkem příštího roku by se měly na kurty vrátit dvě bývalé světové jedničky. Legenda ženského tenisu Serena Williamsová přímo potvrdila, že svůj návrat po zranění směruje k Australian Open a na prvním grandslamu sezony by se mohla představit také japonská hvězda Naomi Ósakaová.

Američanka Williamsová se na kurtech objevila naposledy na konci června ve Wimbledonu, kde kvůli zranění musela skrečovat už po šesti gemech zápas 1. kola proti Aljaxandře Sasnovičové. Od té doby už se Williamsová do tenisového kolotoče nevrátila, musela oželet mimo jiné i tokijskou olympiádu a domácí grandslam US Open. Travnatou sezonu Američanka odstartovala jako světová osmička, aktuálně se nachází až na 41. místě světa.

Teď už se však Williamsová podle svých slov cítí lépe a vyhlíží svůj návrat na kurty, který by měl proběhnout v lednu příštího roku v Melbourne. „Můj hamstring už je mnohem lepší. Trvalo to dlouho, bylo to nekonečné, ale teď už se cítím mnohem lépe,“ prozradila Američanka v televizní Show Jimmyho Kimmela na stanici ABC.

Williamsová má před sebou v kariéře ještě jeden velký cíl. Stále nahání v počtu vyhraných grandslamových turnajů Margaret Courtovou, aktuálně jich má na kontě 23 a na rekordmanku z Austrálie už ztrácí jen jeden zářez. Šanci přitom cítila už na letošním US Open, které ovšem nakonec musela odpískat. „Byla smůla, že jsem to nestihla. Měla jsem připravený úžasný outfit a snažila jsem se opravdu hodně, aby to vyšlo. Bohužel se to nepovedlo,“ zalitovala Williamsová, která v září oslavila už 40 let.

Start na lednovém Australian Open už by však Williamsová stihnout měla: „Ano, určitě,“ stačila pouze říct, než ji zaplněný sál v televizní show přehlušil hlasitým potleskem.

Návrat na kurty opatrně naznačila také Naomi Ósakaová. Japonka naposledy hrála na US Open, kde vypadla ve 3. kole s pozdější senzační finalistkou Leylah Fernandezovou. Bezprostředně po překvapivé porážce se pak vyznala, že se už delší dobu necítí psychicky nejlépe. „Ani když vyhrávám, nejsem z toho šťastná. V podstatě jsem se dostala do bodu, kdy si sama musím vyhodnotit, co chci vlastně dělat dál,“ překvapila Ósakaová svým vyjádřením. „Upřímně, netuším, kdy budu zase hrát tenis, ale určitě budu na nějakou dobu potřebovat pauzu.“

Vypadá to, že tenisové prázdniny 24leté Japonce prospěly, alespoň to naznačuje její poslední příspěvek na Instagramu. „Ještě to trochu dře, ale je skvělé být zpátky. Ráda bych všem poděkovala za všechny ty milé vzkazy,“ napsala ke svému příspěvku.

Přesný termín svého návratu japonská tenistka neprozradila, leccos však naznačuje jedna z fotografií u zmíněného instagramového příspěvku. Je na ní totiž zachycen tenisový míč, s nímž se bude hrát na Australian Open. Jedná se mimochodem o oblíbený podnik Ósakaové, v roce 2019 a letos ho vyhrála.

Ani Japonce se nevyhnul žebříčkový propad, aktuálně se nachází až na 13. místě žebříčku, přičemž po vítězném Australian Open byla druhá na světě. Své postavení by si mohla začít znovu vylepšovat už začátkem příštího roku, stejně jako Serena Williamsová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený 大坂なおみ (@naomiosaka)