Jsem neskutečně zklamaný, mrzí Monfilse odstoupení z Turnaje mistrů

- Jan Vojkůvka

Ještě než samotný Turnaj mistrů začal, čile se spekulovalo nad tím, zda bude všech osm tenistů schopných odehrát kompletní program základních skupin. Nejvíce se hovořilo o Milosi Raonicovi, jehož zdravotní problémy před Turnajem mistrů byly nejaktuálnější, avšak v ohrožení byl i Francouz Gael Monfils, který skutečně do závěrečného utkání v Londýně nenastoupí.

Monfils měl před cestou do Londýna problémy s žebry a celkově byla jeho sezona plná nejrůznějších drobných zranění či nemocí. Přesto zvládl odehrát životní sezonu, prokousal se poprvé na ATP Finals a vylepšil si kariérní maximum na šesté místo na světě. Ale dokončit první Turnaj mistrů nakonec nezvládne.

Po porážkách s Raonicem a Thiemem se nakonec kvůli přetrvávajícím problémům se žebry rozhodl odstoupit a na závěrečné utkání se Srbem Djokovičem ho nahradí Belgičan David Goffin. „Jsem neskutečně zklamaný z této situace,“ napsal na svůj facebookový profil. „Naneštěstí jsem ale nucen ukončit svou sezonu a nemohu hájit své šance proti Novakovi. Stále jsem se plně nezotavil z mého zranění žeber,“ vysvětluje.

Nezapomenu ale na úspěch, který jsme s týmem letos dokázali. Udělali jsme spoustu změn, které mi pomohly mít nejlepší sezonu a kvalifikovat se poprvé do Londýna na finále. Chci využít příležitosti a poděkovat svým fanouškům za jejich úžasnou podporu,“ dodal.

Čtvrtek na Turnaji mistrů tak již bude bez Gaela Monfilse.