Murrayho odcizený prsten se našel. Objevil se v hotelu ve ztrátách a nálezech

- Jan Vojkůvka

Bývalá světová jednička Andy Murray už má zase spoustu důvodů k úsměvu. Kromě toho, že na Indian Wells porazil v prvním kole Adriana Mannarina 6:3, 6:2, tak se našel i jeho snubní prsten, o který před několika dny kvůli smůle a vlastní nedbalosti přišel. Pracovníci hotelu jej objevili po rozmluvě s britským tenistou ve ztrátách a nálezech.

Murray oznámil ztrátu prstenu v Indian Wells ve středu. Ztráta prstenu, který měl připevněný na jedné z bot, si přitom způsobil především on sám. „Bylo asi 38 nebo 39 stupňů, takže boty byly úplně propocené a smrděly. A protože v hotelovém pokoji nemám balkón, nechal jsem je pod autem. A když jsem se vrátil, nebyly tam,“ popsal Brit, který si prstýnek zapomněl z boty sundat.

Tak jako bizarní je ztráta samotného prstenu, stejně zvláštní je i jeho nález. Skoro se až zdá, že se v někom pohnulo svědomí a prsten tímto způsobem vrátil jeho majiteli. Objevili jej totiž pracovníci hotelu ve svých ztrátách a nálezech, a to až po debatě s britským tenistou, který pohrozil policií.

Jak šťastný Murray celou situaci popsal? „V podstatě den poté, co jsme si uvědomili, že byl, řekněme přesunut, jsem byl několikrát v hotelových ztrátách a nálezech, ale říkali, že nic nenašli. Tak jsem mluvil s ochrankou a i oni mi říkali, že nic nenašli,“ vyprávěl Murray.

„Chtěl jsem jít na policii podat podnět k vyšetřování, abych alespoň zvýšil šanci, že prsten dostanu zpátky. Šel jsem za pracovníky hotelu a vysvětlil jim, co hodlám podniknout,“ uvedl Murray s tím, že až tehdy se konečně ledy pohnuly a prsten se objevil. „Začali zjišťovat všechny podrobnosti a detaily o mých botách i prstenu, a také mě vzali na parkoviště, abych jim ukázal, kde jsem přesně parkoval.“

„Zeptal jsem se jich, jestli by se nemohli podívat na kamerové záznamy. Asi po hodině se ozvali, jeden ze zaměstnanců našel boty i s prstenem v jejich ztrátách a nálezech. Takže naštěstí se mi podařilo získat ho zpátky,“ ulevilo se mu.

Nyní se tak může britský tenista soustředit jen na tenis. Ve druhém kole turnaje v Indian Wells čeká Murrayho souboj se Španělem Carlosem Alcarazem, proti němuž se pokusí navázat na zmíněnou hladkou výhru nad Mannarinem.