Hledá se snubní prsten! Za jakoukoliv pomoc budu moc vděčný, vyzývá Murray

- Marek Bartošík

Turnaj BNP Paribas Open v Indian Wells pro Andyho Murrayho ještě ani nezačal a slavný tenista už musí řešit jeden vážný problém. Otec čtyř dětí, jehož manželkou je Kim Searsová, totiž částečně z nedbalosti a částečně kvůli smůle přišel o svůj snubní prsten. Jelikož nemá v pokoji balkón, rozhodl se nechat propocené boty, na nichž má připevněn i snubní prsten, pod autem. A když se k němu příští den vrátil, boty už na místě nebyly. „Ani nemusím říkat, že doma rozhodně nejsou rádi,“ kál se dvojnásobný wimbledonský vítěz.

Proč přidal Andy Murray ke svému poslednímu příspěvku na Instagramu hashtagy „klaun“, „idiot“ nebo „pomoc“? Důvod je prostý – v kalifornském Indian Wells nechal bez dozoru svůj snubní prsten.

Čtyřiatřicetiletý Brit je znám tím, že si tento prsten připevňuje na jednu z tenisových bot, které má na sobě při pobytu na dvorci. A právě to se mu stalo osudným.

„Bylo asi 38 nebo 39 stupňů, takže boty byly úplně propocené a smrděly. A protože v hotelovém pokoji nemám balkón, nechal jsem je pod autem. A když jsem se vrátil, nebyly tam. Musel jsem si koupit jiné boty, což není konec světa, i když to není ideální,“ popisoval bizarní příhodu 121. hráč žebříčku ATP.

Nejhorší část příběhu se ale skrývá ve faktu, že neznámý jedinec společně s botami odcizil také snubní prsten. Murraymu to vůbec nedošlo, dokud ho na velkou nepříjemnost neupozornil jeho fyzioterapeut.

„Takže mi ukradli nejen boty, ale i snubní prsten. Snažím se ho najít. Ani nemusím říkat, že doma rozhodně nejsou rádi. Za jakoukoliv pomoc, která mi prsten vrátí, budu moc vděčný,“ zakončil své upřímné povídání Murray.

Finalista turnaje z roku 2009, jenž letos startuje v hlavní soutěži díky divoké kartě od pořadatelů, vstoupí do letošního ročníku soubojem s Francouzem Adrianem Mannarinem (51.).