Kritice se brání vtípky. Je tu sucho, bude méně odchodů na toaletu, slibuje Tsitsipas s úsměvem

- Jan Vojkůvka

Stefanos Tsitsipas si z věčných kritik ohledně jeho odchodů do zázemí během zápasů příliš velkou hlavu nedělá. To potvrdil i v Indian Wells, kde na toto téma zavtipkoval. Světová trojka se prý nebude kvůli ideálnímu počasí muset tak často odebírat na toaletu.

Tsitsipas byl letos hned v několika zápasech (a po jejich skončení) kritizován svými soupeři. Na paškál se jej vzali Alexander Zverev i Andy Murray a důvodem nebylo nic jiného, než jeho dlouhé pauzy mezi sety kvůli odchodům do šatny a na toaletu.

Podle Zvereva Tsitsipas využívá těchto přestávek k podvodům s koučinkem po telefonu, jelikož si bere do šatny celou svou tašku. Murray zase uvedl, že Řek ztratil veškerý jeho respekt za chování během pětisetové bitvy na US Open a k pauzám, které trvají mnohdy i více než pět minut, podotkl: „Tsitsipasovi trvá odchod na záchod dvakrát více času než Jeffu Bezosovi let do vesmíru.“

Sám Tsitsipas se stále hájí, že postupuje podle pravidel a nic neporušuje. Možnost, že by si v zákulisí psal přes mobil se svým otcem a využíval nedovoleného koučinku, důrazně odmítá.

A tak, zatímco se na něj valí kritika nejen ze strany protihráčů, ale i mnohých fanoušků, mu nezbývá nic jiného, než si z celé aféry dělat srandu. Stejně jako učinil na Indian Wells, kde na tiskové konferenci učinil neobvyklé předsevzetí.

„Je tu velmi sucho. Víme, že když sem přijedeme, podmínky jsou velmi suché, což je pro mě dobré, protože se asi kvůli tomu méně potím. To povede k menšímu počtu nutných přestávek v koupelně, a to bude přinášet méně stížností. Takže zatím velmi dobré znamení,“ usmíval se řecký hráč.

Tsitsipas, který letos vyhrál už jeden turnaj z kategorie ATP Masters 1000 v Monte Carlu, zahájí svou pouť turnajem ve druhém kole v utkání proti Pedru Martinezovi či Robertu Marcorovi, kteří se spolu utkají v pátek.