Indian Wells přichází o největší hvězdu. Chybět bude Djokovič

- Radek Štohl

Novak Djokovič si o něco protáhne pauzu od nedávno uplynulého US Open. Aktuálně nejlepší hráč žebříčku dvouhry se nezúčastní přeloženého Masters v Indian Wells, které se koná od 4. do 17. října. Srb o tom informoval na oficiálním twitterovém účtu.

„Mrzí mě, že v Indian Wells neuvidím své fanoušky a nezahraji si v poušti, na mém oblíbeném místě. Doufám, že se uvidíme už příští rok,“ uvedl Djokovič na sociální síti.

Absence dvacetinásobného grandslamového šampiona pochopitelně zarmoutila pořadatele turnaje. „Jsme zklamaní, že Novak se letošního podzimního turnaje BNP Paribas Open nezúčastní. Věříme, že ho zde uvidíme během příštího března,“ přeje si turnajový ředitel Tommy Haas.

Novak Djokovič se naposledy představil na US Open, kde usiloval o rekordní jednadvacátý grandslamový triumf. Rovněž se tam snažil o kalendářní grandslam, ve finále mu však ve třech setech nedal šanci Daniil Medveděv.

Tradiční první Masters sezony bylo kvůli koronavirovým opatřením přesunuto z března na podzim, tradiční čtrnáctidenní akce se bude konat už od příštího pondělí, kdy se rozjíždí kvalifikace.