Juniorský Davis Cup a BJK Cup: Češi znovu vítězili, dívky zůstávají stoprocentní

- Jan Vojkůvka

Turecká Antalya se dočkala ve středu druhého hracího dne juniorských týmových soutěží a české výběry znovu udělaly fanouškům radost. Chlapci sice poprvé v rámci turnaje prohráli jeden z duelů, ale Chile nakonec porazili 2:1. Dívky pak zůstávají stoprocentní, když vyhrály znovu 3:0, tentokrát nad Egyptem.

Český tým v juniorském Davis Cupu je po dvou hracích dnech na druhém místě základní skupiny A. Důvodem je porážka v rámci dílčího utkání s Chile, zatímco Japonsko vyhrálo i svůj druhý zápas 3:0, tentokrát nad domácím Tureckem.

Pouhé tři gemy ztratil ve svém klání Jakub Menšík, jenž porazil Francisca Durana 6:1, 6:2. Obdobným výsledkem následně však prohrál Vojtěch Petr s Benjaminem Torrealbou, jemuž podlehl po setech 2:6, 1:6. Rozhodnout tak musela čtyřhra.

V té se vedle Menšíka postavil na kurt Jan Hrazdil a své chilské soupeře Martineze s Torrealbou dokázali Češi deklasovat. Suverénně své soky porazili 6:1, 6:0 a zajistili si další bod do tabulky skupiny. O vítězství v základní skupině se ve čtvrtek utkají s doposud suverénními Japonci.

To české hráčky v juniorském Billie Jean King Cupu ještě neprohrály ani jeden duel a mají po dvou zápasech skóre 6:0 na zápasy a 12:0 na sety. Bez ztráty kytičky totiž Češky ve středu zničily Egypťanky.

První bod získala Brenda Fruhvirtová, která dvakrát 6:1 porazila Mariam Yaser Atiaovou. Následně Nikola Bartůňková deklasovala Leenu Ossamaovou 6:2, 6:1. V závěrečné čtyřhře pak Brenda s Nikolou zvítězily 6:0, 7:5 nad Khaledovou a Ossamaovou.

Ve čtvrtek čeká na turnajové jedničky souboj s Argentinou, která po úvodním vítězství nad Egyptem prohrála ve středu 1:2 s Peru.

Kompletní výsledky juniorského Davisova poháru najdete zde
Kompletní výsledky juniorského Poháru Billie Jean Kingové najdete zde.