Zbabělé chování Thiema? Neměl dost kuráže, aby mi to řekl sám, stěžuje si fyzioterapeut na vyhazov

- Jan Vojkůvka

Dlouhých šest let pracoval fyzioterapeut Alex Stober na tom, aby Dominica Thiema připravoval na turnaje i jednotlivé zápasy a aby mu ulevil po náročných kláních, při nichž se vydal ze svých sil. Za roky spolupráce byl i on součástí velkých úspěchů, kterých rakouský tenista dosáhl. O to větším překvapením pro něj bylo, když se dozvěděl, že s ním Thiem už nadále nepočítá.

Ukončení spolupráce mezi Thiemem a Stoberem je překvapivé. Co však pro Stobera bylo ještě větším šokem, je fakt, že mu to rakouský hráč ani sám neoznámil. Vše se totiž dozvěděl z úst jeho manažera Gala Blanca.

„Dominikovi jsem byl zcela oddaný celých šest let. A přesto neměl dostatek kuráže na to, aby mi sám řekl, že už se mnou nechce spolupracovat,“ zlobil se Stober v rozhovoru pro deník tennisnet.com.

Před několika týdny přitom Thiem potvrdil, že Stober je nadále pevnou součástí jeho týmu. Jeho zkušenosti a schopnosti na pozici fyzioterapeuta totiž byly taktéž důvodem, proč se osmadvacetiletý tenista prokousal až na třetí místo světa, vybojoval vítězství na US Open a za dobu spolupráce vybojoval všech 17 trofejí na okruhu ATP.

Nakolik byl Stober pro Thiema důležitý, dokazuje i letošní sezona, která byla ovlivněna nejrůznějšími restrikcemi kvůli covidu. Svého fyzioterapeuta měl Rakušan v Austrálii, v Dubaji i v průběhu celé antukové části roku u sebe. Po zranění zápěstí, které si přivodil v červnu na Mallorce, však pro něj sezona skončila. A do té nové vstoupí už s obměněným týmem.