Ukončí předčasně sezonu? Ósakaová se odhlásila z jednoho z posledních vrcholů roku

- Jan Vojkůvka

Japonská hvězda Naomi Ósakaová se nepředstaví na jednom z posledních vrcholů letošní sezony. Ve středu se odhlásila z blížícího se turnaje v americkém Indian Wells, kde se původně mělo hrát už v březnu, ale kvůli pandemii covidu byla akce přesunuta. Značí kroky japonské hráčky, že letošní sezonu hodlá zabalit?

Vše tomu nasvědčuje. Ósakaová se po překvapivém vyřazení ve třetím kole US Open, kde obhajovala titul vyjádřila, že si hodlá od tenisu nějaký čas odpočinout. Důvodem je především psychické vyčerpání a boj s depresemi, kterými několik let trpí a kvůli nimž sáhla na letošním Roland Garros i k velmi nepopulárnímu kroku, když oznámila, že se nehodlá účastnit tiskových konferencí.

To, co následovalo, není třeba nijak široce opakovat. Japonka se nakonec kvůli nátlaku okolí z Paříže odhlásila, vynechala Wimbledon, selhala na olympijských hrách, selhala na US Open... A její problémy, zejména pak psychické, se ještě zhoršily.

„Mám divné pocity. Když vyhraji, necítím štěstí, spíš úlevu. A když prohraji, cítím se velmi smutná. To podle mě není normální,“ svěřila se po vyřazení na nedávném US Open.

Hráčka, které nedělá dobře pozornost médií a rozhovory s nimi, avšak na druhé straně na sebe svým chováním možná až přespříliš upozorňuje, svou pauzu protáhne i přes turnaj WTA 1000 v Indian Wells. A vzhledem k tomu, že se jedná o jeden z posledních vrcholů sezony, vše nasvědčuje tomu, že se letos už na kurtech neobjeví.

Vítězka letošního Australian Open totiž nemá prozatím ani jistotu účasti na závěrečném Turnaji mistryň v Guadalajaře. Vzhledem k tomu, že momentálně neplánuje žádné turnaje, je její účast i na tomto vrcholu vysoce nepravděpodobná.