Vondroušová v Lucemburku vyřadila nasazenou dvojku! V semifinále narazí na přemožitelku Bouzkové

- Jan Vojkůvka

Těžký zápas, avšak se šťastným koncem, má za sebou v Lucemburku Markéta Vondroušová. V pátek večer zdolala nasazenou dvojku a světovou šestnáctku Elise Mertensovou, kterou ve čtvrtfinále porazila po téměř 100 minutách 7:5, 6:2 a postoupila mezi nejlepší čtyřku turnaje. O postup do finále vyzve čtvrtfinálovou přemožitelku Marie Bouzkové, osmnáctiletou talentovanou Dánku Claru Tausonovou.

Postup přes Mertensovou se rozhodně nerodil snadno a v prvním setu se česká tenistka dostala několikrát do obtíží. Se stavem 0:2 si poradila velmi rychle a stejně dopadlo i skóre 3:5, a to i přes dva setboly Mertensové, která jeden měla na servisu v deváté hře a jeden si vypracovala na returnu v desátém gemu.

Vondroušová ovšem obě těžké situace zvládla a nejen, že setboly odvrátila, ale navíc otočila z 3:5 na 7:5. Jak se o pár minut později ukázalo, nalomila tím odpor belgické hráčky, která ve druhém setu zcela odpadla.

Napřed sice Mertensová podržela servis v úvodu druhé sady, následně však Vondroušová získala hned pět gemů v řadě, než dovolila soupeřce znovu uspět na podání. Čistou hrou pak Češka v osmém gemu duel zakončila.

V sobotním semifinále Vondroušová vyzve osmnáctiletou Claru Tausonovou. Ta ve čtvrtfinále po setech 6:3, 6:2 vyřadila Marii Bouzkovou a bude pro českou tenistku významnou překážkou v cestě za úspěchem. Dánka v této sezoně totiž vybojovala premiérové tituly na okruhu WTA, když dokázala už zvítězit v březnu v Lyonu a před měsícem v Chicagu. K tomu přidala také dvě trofeje na okruhu ITF.