Frýdek-Místek Open: Kolodziejová a Malečková jsou v semifinále, Kilnarová končí

- Redakce

Ženský antukový turnaj ITF ve Frýdku-Místku, jehož dotace činí 25 tisíc amerických dolarů, pomalu, ale jistě vrcholí. V pátek byla na programu čtvrtfinále dvouhry a semifinále čtyřhry. V singlu postoupila do svého šestého letošního semifinále Miriam Kolodziejová (na snímku), jež ztratila proti Australance Fourlisové pouhé tři gemy. Mezi nejlepší čtyřku se probojovala také Jesika Malečková po obratu proti Bosňance Berberovičové. Do tří setů dostala turnajovou jedničku Monika Kilnarová, Maďarce Udvardyové ale nakonec podlehla. V semifinále deblu se dařilo Miriam Kolodziejové a Anně Siskové, naopak duo Denisa Hindová, Johana Marková na turnaji končí.

Kolodziejová a Sisková si zahrají o deblový titul
Deblové finále ve Frýdku-Místku bude mít v sobotu i částečně české zastoupení. Miriam Kolodziejová a Anna Sisková totiž přehrály v semifinále antukového podniku ITF bulharsko-lotyšskou dvojici Gergana Topalovová, Daniela Vismaneová 7:5 a 6:2.

O trofej zabojují proti nejvýše nasazenému japonskému páru Kanako Morisakiová, Erika Semaová, jenž v semifinále vyřadil české duo Denisa Hindová, Johana Marková výsledkem dvakrát 6:3.

Malečková zdárně otočila čtvrtfinále
Jesika Malečková (294.) se stala po Miriam Kolodziejové druhou českou semifinalistkou na podniku ITF ve Frýdku-Místku. Sedmadvacetiletá Češka přehrála v dnešním čtvrtfinále Bosňanku Nefisu Berberovičovou (472.) po dvou hodinách a 37 minutách boje 3:6, 6:2 a 6:2. Na Malečkovou čeká v sobotním semifinále Gruzínka Sofia Šapatavová (341.).

Kolodziejová ztratila jen tři gemy a je v semifinále
První semifinalistkou antukového podniku ITF ve Frýdku-Místku se stala Miriam Kolodziejová (267.). Turnajová trojka porazila hladce 6:2 a 6:1 Jaimee Fourlisovou (299.) z Austrálie, když si za celé podání prohrála jen jednou servis. Mezi čtyři nejlepší účastnice postoupila čtyřiadvacetiletá Češka po skalpu nasazené šestky pošesté v sezoně.

Kilnarová potrápila nasazenou jedničku, přesto končí
Monika Kilnarová (399.) dostala na turnaji ve Frýdku-Místku do tří setů nejvýše nasazenou Pannu Udvardyovou (168.). Překvapení se ale nakonec nekonalo. Rozhodující dějství zvládla lépe dvaadvacetiletá Maďarka, která se po triumfu 6:1, 1:6 a 6:2 utká v semifinále s další Češkou Miriam Kolodziejovou, turnajovou trojkou.

Čtvrtfinále dvouhry
MIRIAM KOLODZIEJOVÁ (267.) – Jaimee Fourlisová (AUS, 299.) 6:2, 6:1
Panna Udvardyová (HUN, 168.) – MONIKA KILNAROVÁ (399.) 6:1, 1:6, 6:2
JESIKA MALEČKOVÁ (294.) – Nefisa Berberovičová (BIH, 472.) 3:6, 6:2, 6:2
Sofia Šapatavová (GEO, 341.) – Misaki Macudaová (JPN, 578.) 6:3, 7:6(3)

Semifinále čtyřhry
Morisakiová, E. Semaová (obě JPN) – HINDOVÁ, MARKOVÁ 6:3, 6:3
KOLODZIEJOVÁ, A. SISKOVÁ – Topalovová (BUL), Vismaneová (LAT) 7:5, 6:2