US Open: Plíšková přehrála Pavljučenkovovou a je ve čtvrtfinále. Dařilo se i Bouzkové s Hradeckou

- Redakce

Karolína Plíšková se stala po Barboře Krejčíkové druhou českou čtvrtfinalistkou na letošním US Open. Někdejší světová jednička totiž v osmifinále porazila svou tradiční soupeřku Anastasii Pavljučenkovovou z Ruska ve dvou setech. V New Yorku se dále představila deblová dvojice Marie Bouzková, Lucie Hradecká, jež si rovněž zajistila postup do čtvrtfinále. V akci byli i čeští junioři Jakub Menšík a Linda Klimovičová.

Plíšková je počtvrté ve čtvrtfinále US Open
Karolína Plíšková (4.) se po dvou nezdarech proti Anastasii Pavljučenkovové (15.) opět raduje z výhry! Česká tenistka si v osmifinále US Open poradila se zkušenou Ruskou po hodině a 35 minutách 7:5, 6:4, a vylepšila tak vzájemnou bilanci už na 7:2 na zápasy.

O svém úspěchu v obou setech rozhodla shodně až v posledním gemu na returnu. Plíšková tentokrát nezářila na podání, když si připsala „jen“ šest es ku pěti dvojchybám, podařilo se jí ale udržet vyrovnanou bilanci vítězných míčů a nevynucených chyb (24:24). Naopak Pavljučenkovová o dost více chybovala (34) a měla také méně winnerů (19).

„Jsem hodně spokojená s vítězstvím, protože poslední dva zápasy jsem s ní prohrála. I když to nebyl extra hezký zápas a ani na kurtu jsem neměla dobrý pocit, tak na tom nesejde, jelikož jsem ve čtvrtfinále,“ uvedla Plíšková.

Devětadvacetiletá Češka narazí ve svém čtvrtém čtvrtfinále na Řekyni Marii Sakkariovou (18.), turnajovou přemožitelku Kateřiny Siniakové a Petry Kvitové.

Bouzková s Hradeckou jsou bez ztráty setu ve čtvrtfinále US Open
Marie Bouzková s Lucií Hradeckou zvládly v deblové části US Open i své třetí vystoupení a jsou po výhře 6:2 a 7:5 nad Anastasií a Arinou Rodionovovými bez ztráty setu v grandslamovém čtvrtfinále.

Do zápasu vstoupily nasazené patnáctky ziskem čtyř gemů v řadě. Druhý set už byl o poznání dramatičtější. Australské sestry se dostaly do vedení 3:1, české favoritky ale kontrovaly dvěma brejky v řadě a obratem na 4:3. Následně si obě dvojice střídavě braly podání, a to až do stavu 6:5 pro pražské rodačky. Ty poté při servisu Hradecké konečně potvrdily brejk a zápas tak ukončily.

O semifinále si vítězky dvou letošních podniků WTA zahrají proti nasazeným pětkám Gabriele Dabrowské z Kanady a Luise Stefaniové z Brazílie.

Další soupeřkou Plíškové bude Sakkariová
Karolína Plíšková (4.) změří ve čtvrtfinále US Open síly s přemožitelkou krajanek Siniakové a Kvitové Marií Sakkariovou (18.). Šestadvacetiletá Řekyně otočila na závěr pondělního programu tři a půl hodiny dlouhý maraton s Biancou Andreescuovou (7.) z Kanady. Předloňskou turnajovou šampionku zdolala prvně jmenovaná po obrovském boji 6:7(2), 7:6(6) a 6:3. Zápas skončil v New Yorku až deset minut po druhé hodině ranní.

Kvalifikantka Raducanuová je ve čtvrtfinále!
Teprve osmnáctiletá Emma Raducanuová (150.) v New Yorku směle navazuje na své počínání z Wimbledonu, kde se senzačně probojovala až do osmifinále. Britská kvalifikantka totiž zničila na US Open domácí Shelby Rogersovou (43.) po 66 minutách hry 6:2, 6:1 a zajistila si místo ve čtvrtfinále. Talentovaná Raducanuová neztratila v ani jednom ze svých sedmi zápasů na turnaji set, dokonce nehrála ani jeden tiebreak!

Menšík postupuje, Klimovičová končí
Kvalifikant Jakub Menšík porazil v úvodním kole hlavní soutěže juniorky na US Open Manse Dahlberga ze Švédska po setech 6:4 a 6:2. Šestnáctiletý Čech tak pokračuje ve svém úspěšném debutu na juniorském grandslamu. V dalším kole vyzve nasazenou čtyřku Bruna Kuzuharu ze Spojených států.

Se singlovým turnajem se naopak rozloučila sedmnáctiletá Linda Klimovičová, jež podlehla Američance Katji Wiersholmové 5:7 a 1:6.

Vybrané zápasy 8. hracího dne US Open

Osmifinále ženské dvouhry
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (4.) – Anastasija Pavljučenkovová (RUS, 15.) 7:5, 6:4
Belinda Bencicová (SUI, 12.) – Iga Šwiateková (SUI, 8.) 7:6(12), 6:3
Shelby Rogersová (USA, 43.) – Emma Raducanuová (GBR, 150.) 2:6, 1:6
Maria Sakkariová (GRE, 18.) – Bianca Andreescuová (CAN, 7.) 6:7(2), 7:6(6), 6:3

Osmifinále mužské dvouhry
Alexander Zverev (GER, 4.) – Jannik Sinner (ITA, 16.) 6:4, 6:4, 7:6(7)
Reilly Opelka (USA, 24.) – Lloyd Harris (RSA, 46.) 7:6(6), 4:6, 1:6, 3:6
Oscar Otte (GER, 144.) – Matteo Berrettini (ITA, 8.) 4:6, 6:3, 3:6, 2:6
Novak Djokovič (SRB, 1.) – Jenson Brooksby (USA, 99.) 1:6, 6:3, 6:2, 6:2

Osmifinále ženské čtyřhry
An. Rodionovová, Ar. Rodionovová (obě AUS) – BOUZKOVÁ, HRADECKÁ 2:6, 5:7

1. kolo dvouhry dívek
LINDA KLIMOVIČOVÁ – Katja Wiersholmová (USA) 5:7, 1:6

1. kolo dvouhry chlapců
JAKUB MENŠÍK – Mans Dahlberg (SWE) 6:4, 6:2

1. kolo čtyřhry dívek
Guzmanová (PER), KLIMOVIČOVÁ – Čiričová Bagaričová (CRO), Scilipotiová (SUI) 7:5, 6:4

1. kolo čtyřhry chlapců
MENŠÍK, Sekulic (AUS) – Kuzuhara (USA), Poljičak (CRO) 6:4, 6:7(8), 5:10

Kompletní program naleznete zde.