Chci tam nechat všechno, velí před úvodním zápasem Plíšková

- Radim Sochor

Karolína Plíšková odstartuje finále Fed Cupu zápasem se svojí dlouholetou kamarádkou Kristinou Mladenovicovou. Na vzájemné zápasy je to 1:1, avšak je třeba dodat, že vždy šlo o duely, které neměly ani poloviční váhu, jako má ten následující. Kdo si připíše první bod?

Původní zpravodajství z francouzského Štrasburku

„Jsem ráda, že začínám. Je lepší vědět, kdy přesně jdu na kurt, než čekat, že v předchozím zápasu to půjde na tři sety. Dnes ráno jsem měla asi nejlepší trénink, povrch nám strašně sedí. Celý týden se mi tu hraje velmi dobře. Rumunsko bylo povrchem hodně těžké, ale tady nám to vyhovuje, neboť ty míčky docela létají,“ řekla s úsměvem česká tenistka.

Karolína Plíšková zažila náročnou sezónu, za letošní rok odehrála hned 69 zápasů. Postup do semifinále Turnaje mistryň jí utekl ve třetím setu v tiebreaku. Zůstane tedy naší jedničce nějaká síla na finále Fed Cupu? „Únava tam určitě nějaká je. Psychická i fyzická, ale to tu máme všichni. Musíme se vyhecovat po týdenním tréninku na nejlepší výkony. Chci tam nechat všechno.“

K soupeřce se vyjádřila Karolína Plíšková následovně: „Kristinu jsem potkala na Summer Cupu asi ve dvanácti letech. Znám ji tedy hodně dlouho, nicméně to na kurt příliš nepatří.“

„Je hodně hráček, které servírují lépe než ona, ale nemá podání úplně nejhorší. Jen ten druhý je slabší. Umí ale také zahrát dobré kraťasy, pak i na síti. Pokud bych hrála solidně, tak si myslím, že bych ji měla přehrát,“ řekla s odhodláním hráčka TOP 10 žebříčku WTA. 

 Dokázala sice porazit lepší hráčky, ale je taková exhibicionistka, takže ty lidi ji dost pomůžou. Je ve finále, něco asi vyhrát musí. Nevím jestli bude nervózní, ale myslím si, že ona není tou hráčkou, která by mi dala dvakrát 6:2, abych si neškrtla,“ dodala česká tenistka na účet světová dvaačtyřicítky.