Útok na rekord se nekoná. Serena W. se kvůli zranění odhlásila z US Open

- Marek Bartošík

Americká legenda Serena Williamsová (22.) se z důvodu nedoléčeného zranění stehenního svalu na poslední chvíli odhlásila z grandslamového US Open. Šestinásobná turnajová šampionka a majitelka 23 singlových trofejí z podniků velké čtyřky tak v New Yorku nebude útočit na vyrovnaní rekordu Margaret Courtové.

„Po pečlivém uvážení a s ohledem na radu doktorů jsem se rozhodla odhlásit z US Open, abych mohla zcela doléčit natržený zadní stehenní sval. New York je jedno z nejúžasnějších měst na světě a jedno z míst, kde hraji nejraději,“ informovala na svém instagramovém účtu Serena Williamsová.

Devětatřicetiletá hrající legenda startovala dosud naposledy na Wimbledonu, kde se v utkání prvního kola na mimořádně kluzkém travnatém povrchu zranila. Jejím nejlepším letošním výsledkem zůstává semifinále z Australian Open, kde ji zastavila Japonka Naomi Ósakaová.

Williamsová oslavila na US Open triumf v letech 1999, 2002, 2008 a 2012–2014. Zatímco loni skončila v semifinále na raketě Bělorusky Viktorie Azarenkové, v předešlých dvou ročnících shodně neuspěla až ve finále.

V pavouku hlavní soutěže dvouhry letošního US Open bude alespoň Venus Williamsová. Starší z legendárních sester, která je nyní až na 147. místě v žebříčku WTA, obdržela od pořadatelů divokou kartu.