Prostějov Open: Svrčina porazil i Kodata, vybojoval osmou výhru v řadě

- Redakce

Turnaj Prostějov Open by Zeleneč se už ve čtvrtek dočká čtvrtfinálových zápasů. Posledním domácím zástupcem v hlavní soutěži dvouhry je Dalibor Svrčina, který drží sérii osmi výher v řadě. Posledního vítězství dosáhl v duelu s Američanem s českými kořeny Tobym Alexem Kodatem, jehož přehrál ve dvou setech. Odpoledne se odehrály také oba semifinálové zápasy čtyřhry, v nichž vedle Svrčiny hráli také Marek Gengel a David Poljak.

Osmnáctiletý Dalibor Svrčina na turnaji v Prostějově pokračuje i nadále bez ztráty setu. Ve čtvrtfinále domácího podniku z okruhu ITF si poradil s Tobym Alexem Kodatem, jehož porazil ve dvou setech 6:3, 6:3.

Už v pátek jej čeká semifinálový zápas, ve kterém se utká s Facundou Diazem Acostou, který v prvních dvou kolech nasázel českým tenistům čtyři kanáry.

Turnajová sedmička protáhla svou vítěznou šňůru už na osm zápasů v řadě a dál bude vylepšovat své žebříčkové maximum. Už po triumfu na TK Sparta Prague Open se Svrčina vyhoupl na 334. místo světa. Body z Prostějova bude připisovat do rankingu sice až za dva týdny, ale v případě dalšího úspěšného tažení se výrazně přiblíží k dalšímu milníku, kterým by byl průnik do třetí stovky světa.

Čtvrtfinále dvouhry
Toby Alex Kodat (USA, 692.) – DALIBOR SVRČINA (334.) 3:6, 3:6
Alexander Rybakov (USA, 414.) – Nick Chappell (USA, 349.) 6:2, 7:6(5)
Zsombor Piros (HUN, 399.) – Nikolas Sanchez Izquierdo (ESP, 367.) 6:4, 6:7(1), 2:6
Lucas Miedler (AUT, 327.) – Facundo Diaz Acosta (ARG, 405.) 1:6, 2:6

Semifinále čtyřhry
Rybakov (USA), SVRČINA – GENGEL, Ignatik (BLR) 2:6, 4:6
Kodat (USA), POLJAK – Chappell, Stalder (USA) 1:6, 6:7(3)