Na US Open se obhájce titulu nevydá. Světová šestka odpískala i zbytek sezóny

- Michal Hladký

Rakušan Dominic Thiem se rozhodl neodcestovat na US Open, kde měl obhajovat titul. Kvůli zranění zápěstí vynechá i zbytek sezony. „Ještě pár týdnů budu mít ruku v dlaze. Poté se začnu znova připravovat, abych byl plně připraven na nadcházející sezonu,“ nechala se slyšet světová šestka skrz prohlášení na sociálních sítích.

Dominic Thiem se naposledy na kurtu představil na konci června na Mallorce, kdy kvůli zranění zápěstí skrečoval osmifinálové utkání s Francouzem Mannarinem. Vypadalo to, že se vrátí na kurty už na US Open, jenomže ho ruka zase zradila.

„Bohužel jsem se musel odhlásit z US Open a ukončit celou sezonu. Naslouchal jsem radám odborníků, snažil jsem se do toho znova dostat. Jenže před týdnem jsem po jednom z forhendů ucítil stejnou bolest, jako při zápase na Mallorce,“ okomentoval obhájce titulu z amerického grandslamu své rozhodnutí.

Rakušan je pátým hráčem, který odřekl svou účast na betonu v Národním tenisovém centru Billie Jean Kingové. Předtím už svou absenci ohlásili Roger Federer (9.), Stan Wawrinka (32.), Borna Čorič (35.) a Kyle Edmund (102.).

Thiem na sezónu 2021 vzpomínat v dobrém příliš nemůže. Jeho největším úspěchem bylo semifinále Masters v Madridu, ve kterém nestačil na Alexandera Zvereva po setech 3:6, 4:6.

Co se týče grandslamů, tak na nich to také žádná sláva nebyla. V Austrálii padl v osmifinále, ve Francii pak hned v prvním kole. Na Wimbledonu pochopitelně kvůli zranění nestartoval.