Vleklé trable bývalé světové čtrnáctky. Brit vynechá i US Open

- Jan Vojkůvka

Zdravotní stav bývalé světové čtrnáctky Kyla Edmunda stále není ideální. Britský tenista, který v březnu podstoupil operaci kolene a chtěl se vrátit na kurty během americké tour, bude muset celou šňůru vynechat a scházet bude i na US Open.

Edmund, který je vítězem dvou titulu na okruhu ATP a naposledy slavil loni v únoru triumf na halovém turnaji v New Yorku, se na kurtech naposledy objevil v říjnu loňského roku. Po sérii pěti porážek v řadě se rozhodl vynechat závěr sezony a doléčit své šrámy.

Postupem času se však zjistilo, že Brita trápí poměrně vážné zranění kolene, se kterým se musel v březnu podrobit operaci. To mělo vleklé obtíže vyřešit.

Jenže ani téměř po půl roce není šestadvacetiletý Brit připraven na návrat. Jeho zdravotní stav po rehabilitaci mu neumožnil ani návrat ke kvalitnímu tréninku.

Bývalé světové čtrnáctce po loňském restartu sezony náležela pozice v elitní padesátce. Kvůli dlouhé absenci však Edmund vypadl z první stovky a jeho sestup bude i nadále pokračovat kvůli absenci na US Open, kde v minulé sezoně prošel do druhého kola, v němž ve čtyřech setech prohrál s Novakem Djokovičem.