TK Sparta Prague Open: Forejtek vyřadil nasazenou jedničku! Premiérové semifinále vybojoval i Svrčina

- Redakce

Jonáš Forejtek a Dalibor Svrčina dokázali uspět v pátečních čtvrtfinálových zápasech na TK Sparta Prague Open a vůbec poprvé se probojovali mezi čtyři nejlepší hráče na okruhu ATP Challenger Tour. Oba navíc čeká v souboji o finále vzájemný zápas. Forejtek, jenž v pátek vyřadil dokonce nasazenou jedničku, později odpoledne zvládl spolu s Michaelem Vrbenským i semifinále čtyřhry.

Jonáš Forejtek poprvé v kariéře postoupil do semifinále na turnaji ATP Challenger Tour. A dosáhl toho ve velkém stylu! Ve čtvrtfinále TK Sparta Prague Open totiž vyřadil turnajovou jedničku Nikolu Milojeviče, jehož porazil 6:4, 6:3.

Milojevičovi v utkání nefungoval hlavně druhý servis, čehož Forejtek dokonale využíval a na returnu se prokousal hned je 13 brejkbolům, z nichž tři využil.

Dvacetiletý Čech postupem do semifinále dal zapomenout na své trápení z posledních měsíců, kdy měl problém přejít přes první kolo hlavních soutěží a na domácím turnaji dosáhl zatím nejlepšího kariérního výsledku.

Soupeřem českého tenisty bude v semifinále jeho krajan Dalibor Svrčina. Osmnáctiletý mladík potvrdil na pražském challengeru výbornou formu z posledních týdnů a rovněž vybojoval postup do premiérového semifinále v této kategorii. V pátečním utkání tento úspěch vybojoval v souboji s Francouzem Evanem Furnessem, jehož porazil po téměř dvou a půl hodinách boje 7:5, 5:7, 6:4.

Ve druhé sadě se sice vypořádal se skóre 2:4, ale v koncovce nabídl soupeři ještě jeden brejkbol, jenž ve 12. hře znamenal i setbol, a který Furness proměnil.

Neúspěch však Svrčinovi jeho chuť na výhru nesebral. V rozhodující sadě sice dvakrát ztratil výhodu brejku, ale v deváté hře prorazil Furnessovi servis i potřetí a tentokrát už dokázal zápas doservírovat.

Forejtek s Vrbenským prošli do finále čtyřhry
Jonáš Forejtek a Michael Vrbenský si na pražském challengeru TK Sparta Prague Open zahrají o deblový titul. V pátečním semifinále porazili portugalsko-chorvatskou dvojici Oliveiru se Serdarušičem ve dvou setech 6:1, 7:6(4). Ve finále narazí na ruskou dvojici Karlovskij, Tjurněv.

Čtvrtfinále dvouhry
Riccardo Bonadio (ITA, 269.) – Dmitrij Popko (KAZ, 181.) 3:6, 2:6
Camilo Ugo Carabelli (ARG, 302.) – Facundo Mena (ARG, 262.) 3:6, 7:6(6), 1:6
Nikola Milojevič (SRB, 161.) – JONÁŠ FOREJTEK (318.) 4:6, 3:6
Evan Furness (FRA, 294.) – DALIBOR SVRČINA (424.) 5:7, 7:5, 4:6

Semifinále čtyřhry
Baldi, Bortolotti (ITA) – Karlovskij, Tjurněv (RUS) bez boje
FOREJTEK, VRBENSKÝ – Oliveira (POR), Serdarušič (CRO) 6:1, 7:6(4)