Svijany Open: Macháče ve finále trápil servis. Triumf si odváží Molčan

- Redakce

Svijany Open se druhého českého vítěze v neděli nedočkal. Na Romana Jebavého, který vyhrál v sobotu turnaj ve čtyřhře, nedokázal navázat Tomáš Macháč, jenž v derby se Slovákem Alexem Molčanem prohrál za pouhých 58 minut 0:6, 1:6.

Macháč měl za sebou hodně vydařený turnaj, když ztratil jen jeden set a poradil si i s těžkými soupeři jako Nikolou Milojevičem, Geraldem Melzerem či Boticem Van De Zandschulpem. Finále mu ale nevyšlo podle představ.

Ačkoliv si vypracoval v průběhu utkání tři brejkboly a nedalo by se říct, že by na returnu hrál špatně, vůbec se nemohl opřít o servis. Podání si totiž prohrál hned pětkrát a Molčanovi se mu tak nepovedlo klást odpor.

Třiadvacetiletý slovenský tenista vybojoval v Liberci svůj druhý titul na okruhu ATP Challenger Tour a první triumf v této sezoně. Ve finále byl letos už i na turnaji ATP v Bělehradě či na challengeru v Prostějově, ale na úspěch si musel počkat až na Svijany Open.

A nakonec, smutnit nemusí příliš ani dvacetiletý Macháč. Tomu se totiž postupem do finále povedlo vylepšit si své žebříčkové postavení a ze 150. pozice se v pondělí vyhoupne na 141. příčku. Příští týden v Meerbuschi tak bude moci zaútočit na vylepšení žebříčkového maxima, kterým je 137. místo.

Finále dvouhry
Alex Molčan (SVK, 153.) – TOMÁŠ MACHÁČ (150.) 6:0, 6:1