Životní ano na kurtu! V Kluži se zasnoubili lajnoví rozhodčí hned po utkání

- Jan Vojkůvka

V rumunské Kluži Andrea Petkovicová zrovna postoupila do osmifinále přes domácí Alexandru Dulgheruovou, která jí vzdala za stavu 6:3, 4:1 ve prospěch Němky. Výhře německé hráčky však v tu chvíli nikdo moc pozornost nevěnoval. Konce zápasu a přestávky se rozhodl využít jeden z lajnových rozhodčích, aby požádal jinou lajnovou rozhodčí o ruku.

Před zraky stovek diváků na Winners Open v Kluži se tak odehrála scéna jako z romantického filmu. Překvapená lajnová rozhodčí sice svému příteli neodpověděla, ale po chvilce jej políbila a objala.

Nadšené publikum zamilovanému páru lajnových rozhodčích věnovalo potlesk. Přesně takový okamžik diváci potřebovali, aby se zase rozveselili, jelikož jejich domácí naděje Dulgheruová je na kurtu příliš nepotěšila.

Aby toho nebylo málo, Němka Petkovicová se hned druhý den stala opět neprostupnou překážkou pro další z domácích tenistek, když vyřadila ve dvou setech Jaqueline Cristianovou. Tentokrát však rozmrzelí fanoušci žádnou další žádost o ruku, která by je rozradostnila, neviděli.