ITS Cup: Fenomenální výkon! Bejlek nadělila dva kanáry a slaví premiérový titul

- Redakce

Fantastická práce od Sáry Bejlek na celém ITS Cupu byla korunována v samotném souboji o titul! Ve svém prvním finále v kariéře předvedla absolutní dominanci a za pouhou hodinu hry rozdrtila Paulu Ormaecheaovou z Argentiny 6:0, 6:0!

Bejlek předvedla ve finále neskutečnou jízdu. Své soupeřce prakticky nedala žádnou šanci, ač čelila dvěma brejkbolům. Oba totiž s přehledem odvrátila. Sama pak na returnu pořádně řádila. Z deseti brejkbolů jich využila šest.

Ve svém prvním finále mezi profesionálkami navíc potvrdila rostoucí formu. Jeden kanár totiž udělila i Jonesové v semifinále, přitom v osmifinále musela otáčet souboj s Jakupovičovou. V každém dalším utkání ovšem hrála lépe a lépe a soupeřky na ni nedokázaly najít recept.

Ziskem olomouckého titulu se Bejlek neskutečně zlepší ve světovém žebříčku. Z aktuálního 1004. místa totiž poskočí na 448. místo, což je posun o ohromných 556 pozic.

„Pocity neskutečné. Začít kariéru takovým turnajem a ve finále dát vlastně 12:0... Je to úplně super, pocity mám skvělý a jsem za to nesmírně ráda,“ usmívala se Bejlek po utkání. „Pořád jsme se ale tahaly, byly to vyrovnané gemy. Jen koncovky jsem zvládala lépe a to rozhodlo.“

„Do turnaje jsem nastupovala tak, že si odehraju nějaké dva zápasy, pak budu mít tři dny volno a pak zase začnu trénovat. Ale vzhledem k tomu, že máme ve středu zase zápasy, tak asi budu mít jenom zítra volno,“ smála se sympatická Češka. „Ale nevadí mi to,“ dodala s úsměvem.

Patnáctiletá Češka, která patří do silné generace hráček, jako jsou sestry Fruhvirtovy, Nikola Bartůňková či Linda Nosková, o svých kvalitách přesvědčovala už na předchozích turnajích. V Antalyi totiž postoupila v červnu dvakrát do čtvrtfinále.

Její výkony v Olomouci jsou ovšem něco senzačního. Musíme totiž brát v potaz, že se stále zaměřuje hlavně na juniorský okruh, v němž jí náleží 57. příčka.

Finále dvouhry
Paula Ormaecheaová (ARG, 213.) – SÁRA BEJLEK (1004.) 0:6, 0:6