Laver Cup oznámil další jména! Výběr světa nasadí to nejlepší, co má k dispozici

- Michal Hladký

Letošní ročník Laver Cupu, jenž se uskuteční na konci září v americkém Bostonu, oznámil další hvězdné účastníky. Výběr světa budou reprezentovat mimo jiné Argentinec Diego Schwartzman a Kanaďané Denis Shapovalov a Félix Auger-Aliassime.

Tak silný tým měl k dispozici výběr světa jen jednou, a to v roce 2018, kdy ho reprezentovali například Kevin Anderson či John Isner. Celek pod vedením Američana Johna McEnroea už podle všeho nechce hrát v partii s Evropou druhé housle, a tak povolal do zbraně to nejlepší, co má k dispozici.

Proti Rogeru Federerovi, Dominicu Thiemovi či Matteu Berrettinimu vytáhl těžký kalibr. Výběr světa přispěchal s nominací prvních tří tenistů, kteří budou červené barvy hájit na konci září v Bostonu.

Nejlepším z nich je v současnosti Kanaďan Denis Shapovalov, desátý tenista světového žebříčku a semifinalista letošního Wimbledonu. „Jsem nadšen z toho, že mohu znova hrát na Laver Cupu. Mám skvělé vzpomínky na zápasy v Praze a Ženevě, bylo fantastické trávit čas po boku těch, se kterými jinak na okruhu soupeřím,“ odkázal dvaadvacetiletý tenista na ročníky 2017 a 2019, kterých se zúčastnil.

Toho doplní i jeho krajan Félix Auger-Aliassime (15.), pro kterého se bude jednat o premiéru v týmu Johna McEnroea. „Jsem poctěn tím, že mohu reprezentovat výběr světa. Nemohu se dočkat, až si zahraji před zaplněnou TD Garden,“ vyhlíží 193 cm vysoký hráč zápasy v hale, jejíž kapacita činí 19 580 míst.

Kromě dvou Severoameričanů do Bostonu zamíří i Argentinec Diego Schwartzman (13.), držitel čtyř singlových titulů na okruhu ATP. Ten už zkušenosti s Laver Cupem má, zúčastnil se ho před třemi lety v Chicagu.