Splnění snu se odkládá. Kvůli covidu přijde o olympiádu i americký supertalent

- Filip Lefenda

Blížící se turnaj v Tokiu ztrácí v posledních dnech jednu hvězdu za druhou. O start na své první olympiádě přišla na poslední chvíli rovněž supertalentovaná Cori Gauffová. Sedmnáctiletá Američanka na svých sociálních sítích oznámila, že byla pozitivně testována na koronavirus.

„Jsem velmi zklamaná, že musím sdílet tuto novinu, ale byla jsem pozitivně testována na covid-19 a nebudu se tak moci zúčastnit olympijských her v Tokiu,“ informovala vítězka dvou podniků WTA během neděle.

„Reprezentovat Spojené státy na olympiádě bylo vždy mým snem. Doufám, že budu mít ještě spoustu příležitostí, abych si tento sen mohla v budoucnu splnit,“ pokračovala aktuálně pětadvacátá žena světového pořadí, jejíž maximum je v pouhých sedmnácti letech ještě o dvě pozice výše.

„Ráda bych popřála hodně štěstí celé americké výpravě a všem olympionikům bezpečné hry,“ dodala.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Coco Gauff (@cocogauff)

Gauffová získala v květnu v Parmě svou druhou trofej z elitního okruhu. Na italské antuce tehdy v souboji o finále přemohla Kateřinu Siniakovou. Na podnicích v Adelaide a Římě došla obávaná teenagerka do semifinále.

Na turnaji "pod pěti kruhy" budou z různých důvodů chybět i Serena Williamsová, Simona Halepová, Viktoria Azarenková, Angelique Kerberová, Johanna Kontaová či Bianca Andreescuová. Z mužů se v termínu od 24. července do 1. srpna olympiády nezúčastní třeba Roger Federer, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Matteo Berrettini, Denis Shapovalov, Milos Raonic, Stan Wawrinka či Nick Kyrgios.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Coco Gauff (@cocogauff)