Turnaj mistrů: Murrayho čeká Wawrinka, Djokovič proti zraněnému Raoničovi i oběma debutantům

- Jan Vojkůvka

Trochu netradičně již týden před zahájením Turnaje mistrů v Londýně proběhl los, který určil, kdo se spolu střetne v základních skupinách finálového podniku na okruhu ATP. Brita Murrayho čekají ve skupině Wawrinka, Nišikori a Čilič. Naopak Novak Djokovič si zahraje s Raoničem, Monfilsem a Thiemem.

Prestižní klání osmi nejlepších tenistů na základě mužského žebříčku se kvapem blíží! Od 13. listopadu se utkají nejlepší z nejlepších o další body a případné posuny či pády v rámci rankingu ATP, štědré prize money a další velký titul do sbírek.

Tradiční formát se nijak nemění a tak i letos uvidíme dvě skupiny po čtyřech hráčích, z nichž dva nejlepší postoupí do semifinále. Pro tento rok bylo přijato pojmenování skupin na "Ivan Lendl Group" a "John McEnroe Group".

Do skupiny Johna McEnroea byl automaticky nasazen Andy Murray, čerstvá světová jednička, zatímco do skupiny Ivana Lendla byl nasazen Novak Djokovič. K nim bylo následně dolosováno zbývajících šest hráčů.

Mezi nimi scházel Rafael Nadal, který již v říjnu předčasně ukončil sezonu, a tak se štěstí usmálo na mladého Rakušana Dominica Thiema, který se na Turnaji mistrů představí premiérově, stejně jako Francouz Gael Monfils.

Do skupiny Johna McEnroea k Murraymu byl dolosován Stan Wawrinka, Kei Nišikori a Marin Čilič.

K Novaku Djokovičovi putují naopak Milos Raonič, nad jehož startem stále visí otazníky kvůli nedávnému zranění v Paříži, a také oba debutanti Gael Monfils a Dominic Thiem.

Náhradníky pro Turnaj mistrů jsou Tomáš Berdych a David Goffin.