ITF

Rikl po dvou letech získal titul, celkově slaví pátou trofej

- Radek Štohl

Patrik Rikl (694.) slaví pátou singlovou trofej mezi dospělými. Dvaadvacetiletý český tenista ve finále nižší kategorie v turecké Antalyi porazil Nicolae Frunzu (649.) 6:3, 3:6, 6:3. Rikl ve dvouhře uspěl poprvé po dvou letech.

Někdejší 28. junior kombinovaného žebříčku před třemi lety nakoukl do čtvrté stovky dvouhry, i vinou zdravotních komplikací však cestu do vyšších pozic musí znovu vydobývat. A jak to vypadá, nyní je na správné cestě.

V letošní sezoně sice čtyřikrát nedokázal projít brány čtvrtfinále, povedlo se mu to právě až v Turecku. Zde při cestě do finálového střetnutí neztratil jedinou sadu.

Rikl do nedělního zápasu nevstoupil dobře, hned v úvodním gemu ztratil servis. I zásluhou dvou brejků v šestém a osmém gemu však od stavu 1:3 získal pět gemů v řadě.

Ještě veseleji bylo na začátku druhého setu, kdy český hráč potřetí v duelu vzal soupeři podání. Od té doby ale neuspěl ve čtyřech gemech za sebou, vinou čehož nakonec o druhý set přišel. 

Patrik Rikl ve třetím setu vedl 3:0, od páté do osmé hry se udály čtyři brejky v řadě, z čehož těžil právě Rikl. Jelikož zbytek zápasu už dokázal uhlídat, mohl se radovat z pátého titulu ze dvouhry.

Vítězný turnaj v Antalyi Riklovi zajistí 10 bodů do žebříčku a posun o téměř 60 míst.

M15 Antalya (muži, TUR, 15 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
PATRIK RIKL (694.) – Nicolae Frunza (ROU, 649.) 6:3, 3:6, 6:3