Bartyová mě inspiruje k tvrdé práci, říká o své soupeřce Krejčíková. Co radí Siniaková?

- Radek Štohl

Prošla si svým. Během sobotního třetího kola Wimbledonu musela kromě soupeřky Anastasii Sevastovové bojovat také se svým tělem. Obě nástrahy však Barbora Krejčíková zvládla, odměnou jí tak bude zítra od 14 hodin na dvorci číslo jedna souboj se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou. „Zaslouží si být světovou jedničkou, protože je velmi talentovaná a tvrdě pracuje,“ sdělila na adresu Bartyové pětadvacetiletá Krejčíková.

Karolína Plíšková, Karolína Muchová, Barbora Krejčíková. Toto trio bude v pondělí reprezentovat Českou republiku v osmifinále ženské dvouhry letošního Wimbledonu. Dle papírových předpokladů nejtěžší soupeřka čeká na posledně jmenovanou, která hodlá překvapit nejvýše nasazenou hráčku turnaje Ashleigh Bartyovou.

„Celkově ji znám hodně dlouho. Pamatuji si, když jí bylo patnáct a vyhrála tady juniorku,“ připomíná Krejčíková dívčí úspěch své vrstevnice, která ještě téhož roku 2011 dokráčela na druhé místo juniorského kombinovaného žebříčku. Na to první to na rozdíl od dospělé kategorie nikdy nedotáhla.

Krejčíková chrlí na adresu Bartyové pouze slova chvály. „Ráda se na ni dívám, protože mi dává hodně motivace a inspirace k tvrdé práci,“ vychvaluje nedávná vítězka French Open držitelku titulu ze stejného grandslamu z roku 2019.

„Zaslouží si být světovou jedničkou, protože je velmi talentovaná a tvrdě pracuje. Zasluhuje si všechno, čeho dosahuje,“ nešetří komplimenty Krejčíková, jež při své premiérové účasti v hlavní soutěži Wimbledonu bude hned bojovat o čtvrtfinále dvouhry.

Ačkoliv se tenistky mezi dospělými utkají poprvé v kariéře, Bartyová má o české soupeřce pochopitelně velký přehled. „Prožila úchvatné měsíce. Pro nás obě se bude jednat o novou výzvu, zajisté mě donutí předvést nejlepší tenis. Na zápas se hodně těším,“ řekla před premiérovým měřením sil Bartyová.

Na další soupeřku se nejlepší tenistka planety hodlá dobře připravit. „V dalších hodinách si společně sedneme s Tyzzem (Craig Tyzzer, současný trenér Ashleigh Bartyové, pozn. red.) a zkusíme na ni najít recept. Poté už se zápasu budeme věnovat tak jako každému jinému. Uvidíme, jak to nakonec dopadne,“ těžko hodlá předvídat Bartyová.

Zatímco Australance bude radit především trenér, Krejčíkové by mohla pomoci kromě trenéra Aleše Kartuse také deblová parťačka Kateřina Siniaková. Další Češka totiž v sobotním třetím kole padla s Bartyovou 3:6 a 5:7. „Měla jsem pocit, že netvořím hru a že mě tlačí. Z forhendu má obrovský přehled, když má čas, neuvěřitelně to umisťuje,“ vysekla poklonu Siniaková a přidala rady.

„Z bekhendu má výborný čop, na trávě je to opravdu těžké, ale jinak je zleva slabší. Určitě se přes tu stranu dá hrát. Když jsem hrála čop zpátky, taky ji to trápí, protože kurt už je po týdnu hraní křivý. Je potřeba tvořit hru a nechat ji běhat. Bára na to herně určitě má,“ věří své spoluhráčce ze čtyřhry Siniaková.