Všichni ví, že lže! Ostapenková naštvala soupeřku, hádka pokračovala i po zápase

- Jan Vojkůvka

Lotyšská tenistka Jelena Ostapenková je známá, kromě jiného, tím, že ráda využívá taktického zdržování. Tentokrát si to ale její soupeřka Ajla Tomljanovicová nechtěla nechat líbit a svůj názor dala dost hlasitě najevo. Obě sokyně si pak vjely do vlasů i po skončení celého utkání.

Zápas se pro Ostapenkovou nevyvíjel po dešťové přestávce vůbec dobře. S Tomljanovicovou prohrávala 6:4, 4:6, 0:4 a rozhodla se svou situaci rázně vyřešit. Usedla na lavičku a požádala o zavolání fyzioterapeuta. „Nemohu pokračovat, mám bolesti,“ argumentovala.

Umpirová rozhodčí neměla na výběr a fyzioterapeuta skutečně zavolala. To se ale vůbec nelíbilo Tomljanovicové. A není se čemu divit, k této taktice se totiž Ostapenková neuchýlila poprvé. Navíc si Tomljanovicová vzpomněla na dva roky starou záležitost, kdy stejnou taktiku využila ve finále v Hua Hinu Dajana Jastremská. A tehdy Tomljanovicová nedokázala duel dotáhnout do vítězného konce.

„Víš, že lže! Všichni to ví! Bereš v úvahu, že vypadá v pohodě?“ rozčilovala se Australanka. I přes její pokračující protesty však Ostapenková zamířila do útrob areálu k ošetření. O jaké zranění se ovšem jednalo? Těžko říct.

Po návratu na dvorec se Lotyšce povedlo dokonce prorazit servis Tomljanovicové, ale ani to jí nakonec nestačilo. Australská tenistka si tentokrát závěr zápasu pohlídala a zvítězila 6:2.

Kdo by čekal, že proměněný mečbol byl pomyslnou tečkou za celým incidentem, ten by se ale šeredně mýlil.

„Pokud si myslíš, že jsem simulovala, můžeš si promluvit s fyziem,“ vyřkla Ostapenková při čekání na svou sokyni u sítě.

„Doufám, že se cítíš lépe,“ odbyla ji Tomljanovicová při dlouhém sevření rukou a upřeném pohledu do očí.

„Tvé chování bylo otřesné. Nemáš žádný respekt,“ kontrovala Ostapenková, která hodlala mít poslední slovo.

„Ty tak máš co říkat,“ štěkla ještě po Lotyšce stále popuzená Tomljanovicová, která si nehodlala nechat líbit ani tuto výměnu názorů.

„Cože?“ zmohla se překvapená Ostapenková, která opouštěla dvorec jako spráskaný pes. Alespoň však docílila toho, že měla poslední slovo. To je ovšem slabá útěcha.