Wimbledon: Krejčíková, Siniaková a Muchová jsou ve 3. kole! Vondroušová a Kr. Plíšková končí

- Redakce

Hned pět českých tenistek se dnes představilo ve druhém kole dvouhry na Wimbledonu. Karolína Muchová si poradila s nebezpečnou Italkou Camilou Giorgiovou ve třech setech. Barbora Krejčíková vyzrála bez ztráty sady na zkušenou Němku Andreu Petkovicovou. Kateřina Siniaková otočila souboj s Američankou Coco Vandewegheovou. Kristýna Plíšková prohrála s rozjetou Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou a Markéta Vondroušová nenašla recept na domácí divokou kartu Emmu Raducanuovou. Deblistka Květa Peschkeová a její německá parťačka Vivian Heisenová v prvním kole neuspěly.

Siniaková je ve třetím kole Wimbledonu
Kateřina Siniaková (64.) znovu potvrdila velmi dobrou formu, když ve druhém kole Wimbledonu přehrála americkou ranařku Coco Vandewegheovou (163.) 4:6, 6:2 a 6:2.

Češka ztratila v utkání pouze jednou servis, a sice v páté hře prvního setu. Ve druhé a třetí sadě sama proměnila celkem čtyři brejkboly. Siniaková si o postup do osmifinále zahraje proti Australance Ashleigh Bartyové (1.).

„Jsem moc nadšená. Poslední roky se mi úplně nedařilo projít někam na grandslamech. Zápas byl hrozně těžký, byl to boj. Obzvlášť s Coco není na trávě žádný rytmus. Kurt byl docela zničený, což mě překvapilo,“ uvedla Siniaková, která se vyjádřila také ke své další soupeřce Ashleigh Bartyové.

„Na kurtu má přehled, hraje trošku klučičí styl. Když má čas a prostor, pak míč letí tam, kam chce. Jestli chci vyhrát, musím být víc než stoprocentní,“ poznamenala Siniaková.

Podrobnější ohlasy Kateřiny Siniakové si můžete přečíst zde.

Muchová udolala Giorgiovou
Karolína Muchová (22.) porazila ve druhém kole Wimbledonu Italku Camilu Giorgiovou (62.) po dvou hodinách a 18 minutách 6:3, 5:7 a 6:3, k postupu si pomohla hned 11 esy.

Česká tenistka si nechala po sedmém gemu druhé sady ošetřit palec na pravé noze. Ačkoliv vyrovnaný druhý set těsně prohrála, ve třetím dějství rychle odskočila do rozhodujícího vedení 4:0.

„Byl to těžký zápas. Od začátku jsem si musela zvyknout na ty rány. První a druhý servis na mě lítal stejnou rychlostí, takže jsem zůstávala spíš vzadu. Celkově to nebyl úplně nejlepší zápas na to, abych se dostala do nějakého rytmu. Jsem ráda, že jsem ve třetím setu dobře chytla začátek. Podařilo se mi jít do vedení 3:0 a potom už jsem to nějak dohrála,“ řekla Muchová.

Elegantně hrající Češka zvládla v utkání i jeden nepříjemný moment, když si musela po sedmém gemu druhého setu vyžádat přestávku na ošetření kvůli poranění pravého palce. „Když jsem dobíhala jeden balón, pošoupla se mi v botě pravá noha, narazila mi o konec a zlomil se mi nehet. Je to docela nepříjemné. Pomohlo mi, že to fyzio zatejpovala. Ve třetím setu za stavu 5:3 jsem na to blbě dostoupla a ještě mě to začalo trošku bolet. Ale teď mám den volna k dobru, takže se to budeme snažit ošetřit. Na další zápas mě to snad nebude moc omezovat,“ přeje si Muchová.

Její další soupeřkou bude zkušená Ruska Anastasija Pavljučenkovová, která se na nedávném Roland Garros probojovala až do finále. Muchová se s ruskou tenistkou utkala letos na antuce v Madridu, kde ve čtvrtfinále prohrála ve dvou tiebreacích. „Určitě má teď sebevědomí, hraje výborně. V Madridu hrála i na antuce poměrně rychle. Nevím, jestli hraje stejným stylem i na trávě. Bude to určitě hodně těžké, protože si věří a je na dobré vlně,“ dodala česká tenistka.

Krejčíková postupuje do třetího kola
Barbora Krejčíková (17.) zvítězila ve druhém kole Wimbledonu nad Němkou Andreou Petkovicovou (130.) 7:5, 6:4.

První set měl rychlý spád a až do sedmého gamu se nehrálo o servis. V něm Krejčíková otočila hru na příjmu z 0:30, jenže nepotvrdila brejk. Následně prohrávala 4:5, načež odstartovala sérii pěti získaných gamů v řadě za sebou.

Ve druhém dějství si ještě Petkovicová vzala zpět ztracený servis, ale za stavu 4:4 nabídla Němka dvojchybou brejkbol a ten Češka proměnila. Následně bez větších problémů dopodávala zápas a ve třetím kole se střetne s Lotyškou Anastasií Sevastovovou (56.).

„Pro mě už byl úspěch, že jsem uhrála první kolo a dostala se do druhého. Teď jsem odehrála další dobrý zápas. S každým zápasem a tréninkem se mi trochu zlepšuje pohyb. Vím, co si můžu dovolit a co ne. Třetí kolo je tady určitě úspěch,“ uvedla Krejčíková.

Podrobnější ohlasy Barbory Krejčíkové si můžete přečíst zde.

Vondroušová podlehla divoké kartě Raducanuové
Markéta Vondroušová (42.) ve druhém kole Wimbledonu nepotvrdila roli favoritky a prohrála s britskou divokou kartou Emmou Raducanuovou (338.) po hodině a 12 minutách 2:6 a 4:6.

Osmnáctiletá Raducanuová obrátila i díky bouřlivé podpoře publika ve druhém setu stav 0:3 na gemy. Obě hráčky zahrály stejný počet vítězných úderů (14), mladičká Britka ale méně chybovala (20:25).

Kr. Plíšková prohrála s finalistkou Roland Garros
Kristýna Plíšková (106.) podlehla na Wimbledonu finalistce nedávného Roland Garros Anastasii Pavljučenkovové (19.) po 67 minutách dvakrát 3:6 a travnatý grandslam pro ni končí ve druhém kole.

Češka neměla duel dvou devětadvacetiletých tenistek vůbec rozehrán špatně, když se v obou sadách shodně zhostila úvodního brejku, ten ale ani jednou nezvládla potvrdit.

Peschkeová ve čtyřhře dohrála
Květa Peschkeová se svou parťačkou Němkou Heisenovou nezvládla utkání prvního kola wimbledonské čtyřhry. Nad jejich síly byla kanadsko-mexická dvojice Fichmanová, Olmosová, které Češka s Němkou podlehly za jednapadesát minut po setech 2:6, 1:6.

Svitolinová nestačila na Linetteovou!
Předloňská wimbledonská semifinalistka Elina Svitolinová (5.) končí na letošním travnatém grandslamu už ve druhém kole! Favorizovaná Ukrajinka nestačila na Polku Magdu Linetteovou (44.) po setech 3:6 a 4:6. Devětadvacetileté Polce stačilo na výhru pouhých 65 minut, k postupu si pomohla hned 28 vítěznými údery (Svitolinová jich zahrála jenom osm).

Wimbledon (GBR, 35 016 000 GBP, tráva)
2. kolo ženské dvouhry
KAROLÍNA MUCHOVÁ (22.) [19] – Camila Giorgiová (ITA, 62.) 6:3, 5:7, 6:3 
Andrea Petkovicová (GER, 130.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (17.) [14] 5:7, 4:6 
KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (106.) – Anastasija Pavljučenkovová (RUS, 19.) [16] 3:6, 3:6
Coco Vandewegheová (USA, 163.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (64.) 6:4, 2:6, 2:6
Emma Raducanuová (GBR, 338.) [WC] – MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (42.) 6:2, 6:4

1. kolo čtyřhry
Heisenová (GER), PESCHKEOVÁ – Fichmanová (CAN), Olmosová (MEX) 2:6, 1:6

Vybrané zápasy 2. kola dvouhry
Tennys Sandgren (USA, 68.) – Alexander Zverev (GER, 6.) [4] 5:7, 2:6, 3:6 
Matteo Berrettini (ITA, 9.) [7] – Botic Van De Zandschulp (NED, 139.) 6:3, 6:4, 7:6(4)
Elina Svitolinová (UKR, 5.) [5] – Magda Linetteová (POL, 44.) 3:6, 4:6
Ashleigh Bartyová (AUS, 1.) [1] – Anna Blinkovová (RUS, 89.) 6:4, 6:3
Alexander Bublik (KAZ, 38.) – Grigor Dimitrov (BUL, 21.) [18] 6:4, 7:6(6), 7:6(4)
Angelique Kerberová (GER, 28.) [25] – Sara Sorribes Tormová (ESP, 50.) 7:5, 5:7, 6:4
Carlos Alcaraz (ESP, 75.) – Daniil Medveděv (RUS, 2.) [2] 4:6, 1:6, 2:6
Gianluca Mager (ITA, 77.) – Nick Kyrgios (AUS, 60.) 6:7(7), 4:6, 4:6
Roger Federer (SUI, 8.) [6] – Richard Gasquet (FRA, 56.) 7:6(1), 6:1, 6:4
Viktoria Azarenková (BLR, 14.) [12] – Sorana Cirsteaová (ROU, 45.) 6:7(5), 6:3, 4:6