Hrozně těžký zápas, oddechla si Siniaková. Teď vyhlíží souboj se světovou jedničkou

- Marek Bartošík

Je prostě na vlně! Kateřina Siniaková vyhrála už šestý ze svých sedmi letošních zápasů na travnatém povrchu, a na Wimbledonu tak postoupila potřetí v kariéře do třetího kola. Aktuálně 64. tenistka žebříčku WTA dokázala otočit utkání s americkou ranařkou Coco Vandewegheovou (4:6, 6:2, 6:2), což jí zajistilo vzájemný souboj se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou. „Na kurtu má přehled, hraje trošku klučičí styl. Jestli chci vyhrát, musím být víc než stoprocentní,“ uvědomuje si Siniaková.

V letech 2016, 2018 a teď i 2021 se Kateřina Siniaková probojovala do třetího kola slavného Wimbledonu. Pětadvacetiletá Češka se pod vedením zkušené ruské trenérky Jevgenije Manjukovové na travnatém povrchu oproti minulým sezónám zvedla, což potvrdila finálovou účastí minulý týden v Bad Homburgu.

Na zmíněné úspěšné tažení navázala v londýnském All England Clubu včerejší výhrou nad Číňankou Ja-fan Wang a dnešním skalpem Američanky Coco Vandewegheové, někdejší světové devítky.

„Jsem moc nadšená. Zápas byl hrozně těžký, byl to boj. Obzvlášť s Coco není na trávě žádný rytmus. Kurt byl docela zničený, což mě překvapilo,“ zhodnotila Siniaková.

Češka si poradila i s delší pauzou mezi druhým a třetím setem, kdy si Vandewegheová vybrala přestávku na toaletu. Ve volné chvíli trénovala servis, který je obzvlášť na trávě klíčový. „Čekání nebylo moc příjemné. Bylo důležité udržet servis, protože Coco servíruje moc dobře, a proto jsem se chtěla udržet v rytmu. Jsem ráda, že jsem chytila začátek,“ těšilo Siniakovou.

Ostatně všechny dostupné zbraně bude česká reprezentantka potřebovat ve třetím kole proti světové jedničce Ashleigh Bartyové, která v All England Clubu obhajuje předloňské osmifinále.

„Ashleigh je super hráčka. Na kurtu má přehled, hraje trošku klučičí styl. Když má čas a prostor, pak míč letí tam, kam chce. Jestli chci vyhrát, musím být víc než stoprocentní a nedávat míčky zadarmo,“ poznamenala ke své další protivnici Siniaková.

Wimbledon (GBR, 35 016 000 GBP, tráva)
2. kolo ženské dvouhry
Coco Vandewegheová (USA, 163.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (64.) 6:4, 2:6, 2:6