Konec v bolestech a slzách. Serena na Wimbledonu dohrála po půl hodině

- Jan Vojkůvka

Takový konec si na jednom z oblíbených turnajů rozhodně nepřála. Sedminásobná vítězka turnaje v All England Clubu a finalistka posledních dvou ročníků se letos loučí už v prvním kole, a to po pouhé půl hodině hry. Na vině je zranění pravé nohy.

Už vstup Williamsové na kurt proti Aliaksandře Sasnovičové vyvolával rozpaky u jejích příznivců. Legendární Američanka totiž k utkání nastupovala se silně obvázaným pravým stehnem, což naznačovalo, že není ve zrovna ideální fyzické kondici.

Přesto do duelu vstoupila rázně, rychle se ujala vedení 3:1 a v zápalu boje na všechny bolístky zapomněla. Pouze však dočasně. V páté hře totiž na kluzké trávě podklouzla a mírné bolesti, s nimiž do zápasu šla, zesílily.

Zkušená tenistka přišla o servis a tím i o výhodu brejku a rychle reagovala pauzou na ošetření pravé nohy. Zásah fyzioterapeuta ovšem nepomohl.

O pouhé dvě hry později, za stavu 3:3, Williamsová zkraje jedné z výměn při pokusu o změnu směru s výkřikem padla na kolena a bylo jasné, že je zle. Nadále už nemělo cenu své utrpení prodlužovat. Američanka se v slzách postavila na nohy a odkráčela za doprovodu rozhodčí k síti, kde podala soupeřce ruku.

„Zlomilo mi srdce, že jsem musela odstoupit. Bylo to kvůli zranění pravé nohy," napsala na sociálních sítích. „Moje láska a vděčnost patří fanouškům a týmu, díky kterým je účast na centrálním dvorci tak významná a výjimečná. Cítila jsem ohromnou vřelost a podporu od diváků, když jsem na kurt přicházela, a poté z něj odcházela," dodala.