Olympiáda hlásí další velkou ztrátu! Chybět bude světová trojka

- Radek Štohl

Olympijské hry v Tokiu přichází o další tenisovou hvězdu. Kvůli zranění se po absenci ve Wimbledonu odhlásila bývalá světová jednička a aktuální třetí hráčka žebříčku dvouhry Simona Halepová, která se stále potýká s problémy s lýtkem.

Teprve v pátek, tedy v den losu, se odhlásila z wimbledonské dvouhry. O pouhé tři dny později se rozhodla definitivně vzdát boj s časem o účast v Tokiu. Devětadvacetiletá tenistka tak na olympijských hrách stále zapisuje jedinou účast z roku 2012, kdy v Londýně skončila v úvodním kole.

„Není nic většího než reprezentování rodné země. Rekonvalescence po zranění lýtka však vyžaduje více času. Rozhodla jsem se tak, že se odhlásím z letních olympijských her. To vše po zklamání z absence na French Open a Wimbledonu,“ napsala Halepová v pondělí večer na oficiální twitterový účet.

Dvojnásobná grandslamová vítězka letos sehrála šest turnajů, největším výsledkem je čtvrtfinále na Australian Open, kde ve dvou setech padla se Serenou Williamsovou. Poslední utkání odehrála dvanáctého května v Římě, odkud za stavu 6:1, 3:3 odstoupila ze druhého kola.

Absence Simony Halepové v Tokiu je další ztrátou pro pořadatele. Chybět budou Rafael Nadal a Dominic Thiem, o účasti zapochyboval také Roger Federer. Zcela jistě se absence dotkne Sereny Williamsové.