Serena do Tokia nepojede! Proč se tak rozhodla?

- Michal Hladký

Devětatřicetiletá Serena Williamsová se nezúčastní letošních olympijských her v Tokiu. „Jednoduše se na to necítím. Možná někdy příště, omlouvám se,“ uvedla na tiskové konferenci, která předchází Wimbledonu.

„Těch důvodů, proč nejedu, je více,“ řekla Serena Williamsová na tiskové konferenci. Přesné detaily novinářům neposkytla, nicméně už před delší dobou narazila na to, že by do Tokia nemohla vzít svou tříletou dceru Olympii, na což podle svých slov není připravená.

„Trávíme spolu 24 hodin denně, jsme jako nejlepší kamarádky. Myslím si, že to samo o sobě něco vypovídá,“ popisovala už dříve Williamsová vztah se svou dcerou.

Neúčast ji ale přesto velmi mrzí. „Olympijské hry byly pro mě vždy krásným místem,“ nechala se slyšet.

A není se čemu divit.

Serena Williamsová během své kariéry třikrát startovala pod pěti kruhy, přičemž pokaždé, když se na olympijských hrách objevila, brala alespoň jednu zlatou medaili.

Se svou sestrou Venus ovládly deblové turnaje v roce 2000 (Sydney), 2008 (Peking) a 2012 (Londýn). Právě v anglické metropoli zapsala double, když opanovala i dvouhru. Napodobila tak svou sestru, které se tento kousek povedl v Austrálii.

Otázkou je, zda Serena ještě někdy nějakou olympijskou medaili do své sbírky přidá. Za čtyři roky jí bude 43, přičemž zvoleným povrchem bude v Paříži očekávaně antuka. A na té se Američanka delší dobu trápí, vždyť už pět let se nedokázala prokousat na Roland Garros dále než do osmifinále.